Aston Villa – Manchester City 1-1

City kjempet seg til et sterkt bortepoeng i mandagens Premier League oppgjør på Villa Park. Eks City-spiller, Richard Dunne sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang. Craig Bellamy utliknet midtveis i andre omgang.

Aston Villa åpnet kampen best, og Shay Given måtte i aksjon allerede etter ett minutts spill da han med nød og neppe fikk reddet på målstreken med en benparade etter en hardt slått corner som nær hadde sneket seg inn ved første stolpe via Pablo Zabaleta.

Wayne Bridge forsøkte seg med en avslutning noen minutter senere, men ballen gikk via Steve Sidwell og til en resultatløs corner. Samme Bridge var frampå igjen i det 13.minutt da han snappet ballen på midstreken, forserte før han tredde gjennom til Craig Bellamy. Bellamy gikk ned til linja, la ut til Emmanuel Adebayor som under hardt press ikke fikk avsluttet skikkeklig og Villa fikk til slutt klarert.

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen i det 15.minutt da Richard Dunne, ja hvem ellers, slo Gareth Barry i en hodeduell etter en corner og headet ballen kontant i mål fra 5 meter.

City hadde ballen mye, men Villa var kompakte bakover og gav City lite rom å spille i. Carlos Tevez forsøkte seg med en langskudd fra rundt 25 meter som gikk rett på keeper, men det var Emmanuel Adebayor som fikk den største sjansen til å utlikne fire minutter før pause. Gareth Barry la inn et frispark fra vår høyreside, Adebayor var høyest i feltet, men headingen hans ble slått tol corner av Brad Friedel i Villas mål. Dermed gikk lagene til pause med ledelse 1-0 til hjemmelaget.

Andre omgang startet med en stor City-sjanse. Gareth Barry dro seg fri på kanten av 16-meteren og la hardt inn foran mål, der var Adebayor akkurat litt for sein til å sette ballen i mål. På motsatt side forsøkte James Milner seg med et skudd fra 15 meter som gikk like utenfor like etter.

Fem minutter etter hvilken kom Stephen Ireland inn for Nigel de Jong, og han var sterkt bidragsytende til at vi etterhvert overtok mer og mer av spillet.

Richard Dunne var nok en gang farlig frampå etter en corner i det 58.minutt, men denne gangen gikk headingen like utenfor. Etter dette fulgte en periode med sterkt City-press. Og vi fikk lønn for strevet i det 67.minutt. Ireland spilte fint fri Adebayor som uselvisk la videre til Craig Bellamy som havmret ballen i nett-taket fra 6-7 meter.

Villa kom seg litt etter scoringen, og James Milner var farlig frampå kvarteret før slutt, men headingen hans gikk utenfor. Spillet bølget fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Dermed ebbet det hele ut med 1-1 og et sterkt bortepoeng i et jevnspilt oppgjør.

Neste helg er det landskamper, neste kamp borte mot Wigan spilles søndag 18.oktober.

Legg igjen en kommentar