David White elsker Villa Park

Spør David White om hans favorittkamp, og navnene «Aston Villa» og «Villa Park» kommer raskt fram på den tidligere lynvingens harddisk.

Datoen var 23. april 1991, og David White scoret fire av Citys fem mål i en smått legendarisk seier (5-1) på Villa Park. Mark Brennan scoret det siste. David White skjøt fra alle hold og ballen gikk inn uansett, via stolper eller med høyre eller venstre; det var hans store kveld.

David White scoret sju mål på de fem siste kampene den sesongen og var en viktig bidragsyter til at City ble nummer fem i ligaen.

Av grunner det ikke finnes logiske forklaringer på, er Villa Park en arena Manchester City alltid har likt seg godt på. På de fire siste tiårene har vi bare tapt der seks ganger i ligaen, og det mot et – stor sett – ganske godt Aston Villa, et lag som ble ligamestre i 1981 og vant Serievinnercupen året etter.

I 1977/78 klinket Dennis Tueart inn et hat-trick på Villa Park da City vant 4-1. Tueart og White er de to eneste som har scoret mer enn et mål for City på Villa Park de fire siste tiår, men det er mange som har sørget for at Citys favoritt-bortebane holder sin stilling. Siden 1993 har City 5-6-2 på Villa Park, inkludert cuper. Det er en sterk statistikk, og kan ikke forklares noe bedre enn jeg kan med den elendige bortestatistikken mot Arsenal på samme tid.

Darius Vassell er en av mange som har spilt for begge lagene, og i løpet av sin tid i City klarte Vassell å score fem mål mot Villa på fem kamper over to sesonger. Hadde hissigheten hans der vært representativ for resten av karrieren i City, så hadde Darius Vassell spilt spiss mot Villa i kveld også.

Vinner City i kveld så er sesongstarten skremmende god, så god at vi må tilbake til før 2. verdenskrig for å finne seks seirer på de sju første kampene. Da ligagullet ble vunnet i 1967/68 trengte City ni kamper for å skarpe sammen de seks første seirene. Det samme skjedde i 1977/78, og i 2007/08 under Svennis. I fjorårssesongen brukte City halve sesongen – først 26. desember kom den sjette seieren (5-1 mot Hull).

I kveld er jeg spent og forventningsfull. City har så mange gode spillere å velge i at det vanskeligste er å velge rett lag til hver motstander. Gjør Mark Hughes det i kveld, velger de rette 11 og klarer (for en gangs skyld) å bytte riktig underveis, så ser jeg ikke bort fra at City står med 18 poeng etter sju kamper.

God kamp, alle blå.

ps! Richard Dunne har spilt for både Everton, City og nå Villa. Hvilke fire andre utespillere har spilt for de tre klubbene de siste fire tiår?

Legg igjen en kommentar