Før kampen: Aston Villa – Manchester City

Emmanuel Adebayor og Stephen Ireland er tilbake i troppen til mandagens kamp mot Aston Villa etter henholdsvis karantene og sykdom.

Adebayor har sonet ferdig sin tre kampers karantene etter stemplingen av Robin van Persie, mens Stephen Ireland er frisk og rask igjen etter at han måtte stå over West Ham-kampen på grunn av sykdom. Trolig går begge rett inn på laget igjen på bekostning av Martin Petrov og Nigel de Jong selv om begge gjorde sine saker meget bra sist.

Michael Johnson og Roque Santa Cruz var endelig tilbake igjen sist, begge fikk et kort innhopp, og starter trolig på benken mot Aston Villa også.

Vincent Kompany og også tilbake i full trening, men det går nok fortsatt et par uker før han er kampklar igjen etter sin tå-operasjon. Benjani og Robinho er fortsatt uaktuelle med skader.

Aston Villa håper å ha Steve Sidwell tilbake igjen etter en strekkskade, mens Luke Young fortsatt er ute med skade. Det samme er Bouma, Davies og Downing.

Ellers blir det første møte med gamleklubben for to spillere. Gareth Barry for City, Richard Dunne for Villa.

City har kun to tap mot Aston Villa på de 15 siste møtene i serie og cup, det ene sist lagene møttes på Villa Park i serieåpningen forrige sesong da Villa vant 4-2 etter blant annet et hat-trick av Gabriel Agbonlahor. Hele 10 av oppgjørene har endt med City-seier mens tre har endt uavgjort.

Etter at Villa gikk på en blemme i ligaåpningen, der de tapte 2-0 hjemme for Wigan, vant de 6 kamper på før det ble tap borte for Blackburn forrige helg. De er dessuten det laget som har sluppet inn færrest mål i Premier League så langt denne sesongen med sine 5 baklengs.

Vi på vår side har hatt vår beste ligaåpning i toppserien siden 1961-62 sesongen da vi til slutt endte som nummer 12.

Kampen kan du se på Canal+Sport 1, mandag kl.21.00

Legg igjen en kommentar