Hva skal vi klage på nå da….???

Den smått fantastiske sesongstarten til Manchester City reiser et viktig spørsmål: Hva skal vi klage på nå?

Hvis det er noen som har vært vant til å klage på laget sitt de siste 30 årene, så er det de som følger City.

Som en kollega av meg sa: Hva skal dere City-supportere stikke hodene deres sammen om på Bohemen og snakke om hvis det begynner å gå bra.

Og det gjør det NÅ.

For med sju seirer på åtte obligatoriske kamper siden sesongstart, så skal det graves dypt og lenge for å være virkelig negativ, sur og bitter, sint og forbanna. Selv negative og/eller kritiske City-supportere som Per Asle Rustad, meg selv og andre har «dårlige dager» nå…

Men jeg kan jo prøve meg med noen spørsmål og svar pr. 1. oktober 2009, så får vi se om svarene er de samme om noen måneder:

1) Vi har da ikke vært så gode?

Svar: Jo, faktisk bedre enn på 30 år. Minst.

2) Men vi snubler da fortsatt mot antatt svakere motstand?

Svar: Nei, vi har faktisk kommet oss gjennom forbi to potensielle bananskall i ligacupen. Og vi har vunnet alle de kampene vi har hatt grunn til å tro at vi også skulle vinne – og faktisk mer til.

3) Men dere tapte da mot United?

Svar: Ja, men vi kom tilbake TRE ganger, etter å ha ligget under. Det er det svært få, om noen, lag som klarer på Old Trafford.

4) Ja, men spillet har da ikke vært så bra?

Svar: Det har vært bedre enn forventet, i mange av kampene. Og hvilket lag er det egentlig som er så veldig gode i hele kamper, hver gang?

5) Men vi sliter fortsatt med å score mål?

Svar: Nei, faktisk ikke. Vi har scoret 10 mål på de tre siste ligakampene.

6) Noen utpreget målscorer, det har vi ikke?

Svar: Jo, faktisk flere. Først Adebayor, så Bellamy, så Tevez. Og Santa Cruz er ennå ikke i gang. I tillegg har vi Robinho, som scoret 15 mål i fjorårssesongen. Han har knapt spilt så langt.

7) Men bredden i stallen er vel ikke all verden?

Svar: Jo da, vi har hatt masse skader og suspensjoner hittil, og vi har hatt spillere som ikke er i form. Men vi vinner og vi har et godt lag nå, i hver kamp.

8) Ehh… men den sentrale midtbanen da?

Svar: Der har vi FIRE, kanskje fem mann. De Jong har vært fantastisk de siste to kampene, for eksempel. Barry har vært middels eller bedre i hver kamp. Og nå er Johnson tilbake.

9) Men det slippes da inn for mange mål?

Svar: Ja, men vi har scoret flere enn motstanderen i sju av åtte kamper. Det er det viktigste. Forsvarsfireren har ikke satt seg helt ennå, men det kommer. Garantert. Alle lag blir bedre i medgang.

10) Men kan en gjeng med så mange gode spillere på benken være en fornøyd gjeng da?

Svar: Med skader og karantener så vil garantert 16-20 mann få spille mye. Og de tjener godt alle mann, og alle vil være med på en suksess. Så det blir neppe noe problem.

11) Så alt er bare en glede nå da?

Svar: Ja, enn så lenge i hvert fall…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.