Manchester City – West Ham 3-1

Carlos Tevez lagde sine to første ligamål for City, mens Martin Petrov satte inn sitt første for sesongen da vi slo West Ham 3-1 mandag kveld og klatret til 5.plass på tabellen.

Mark Hughes gjorde en forandring på laget etter onsdagens Carling Cup kamp mot Fulham. Stephen Ireland måtte stå over på grunn av sykdom, og ble erstattet av Martin Petrov som fikk sin første ligakamp fra start denne sesongen. Ellers fikk Pablo Zabaleta fornyet tillitt fra start, noe som betydde benken for Micah Richards. Roque Santa Cruz og Michael Johnson var endelig tilbake etter skader, og begge tok plass på innbytterbenken.

City startet forrykende og Calos Tevez kunne alene nesten avgjort kampen før kvarteret var spilt. Men det ble med scoringen i det 5.minutt da Martin Petrov kom seg fri på venstresiden, gikk ned til dødlinjen før han la inn foran mål der Tevez hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold.

Samme Tevez kunne doblet ledelsen like etter, men skuddet gikk like til side for mål og ikke lenge etter dette igjen skøyt han over fra meget god posisjon. Martin Petrov hadde også et par forsøk som keeper Robert Green reddet.

Gjestene fra London skapte fint lite før i det 24.minutt, men da ble det til gjengjeld utlikning. City-forsvaret maktet ikke å klarere et frispark fra Alessandro Diamante, ballen havnet hos Radoslav Kovac som skøyt fra 12-13 meter. Inne i klynga foran mål hælsparket Carlton Cole ballen videre i mål.

Ikke lenge etter var Cole på ny frampå, men Shay Given var denen gangen med på notene og reddet hans heading etter et innlegg fra Julien Faubert.

Etter en drøy halvime var vi på ny i ledelse da Martin Petrov satte et frispark fra 17-18 meter elegant i mål, og like etter var Tevez på ny igjennom, men nok en gang reddet keeper.

West Ham åpnet det andre omgangen best, men uten å skape særlig med farligheter foran Shay Given. I stedet var det Tevez som sendte oss opp i 3-1 i det 61.minutt. Craig Bellamy tok et frispark fra kanten av 16.meteren, la inn på bakre stolpe der Tevez fikk gå helt uhindret opp og headet ballen sikkert i mål.

Nå bølget spillet fram og tilbake og Shay Given måtte i aksjon et par ganger etter forsøk fra Diamanti og James Tomkins, mens Gareth Barry hadde et godt skuddforsøk i motsatt ende som keeper Green såvidt fikk slått til corner.

Ti minutt før slutt var det endelig klart for Roque Santa Cruz sin debut i den lyseblå drakten da han erstattet Shaun Wright-Phillips. Og han kunne fort ha fått en drømmedebut, men satte ballen like utenfor etter et innlegg fra Martin Petrov. Samme Petrov burde ha økt ledelsen minuttet før slutt da han dro seg helt fri før han satte avslutningen svakt over fra god posisjon.

Helt på tampen fikk også Michael Johnson et par minutter som innbytter da han erstattet Gareth Barry.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.