Manchester United – Manchester City 4-3

En scoring over fem minutter på overtid sørget for at Manchester United tok alle tre poengene i et underholdene derby-oppgjør på Old Trafford søndag ettermiddag.

Etter en sjansefattig førsteomgang, tok det av i andre omgang med fem scoringer og mange sjanser, spesielt til hjemmelaget. Men også City hadde sine muligheter foruten scoringene, blant annet et stolpeskudd av Carlos Tevez som rakk og bli spilleklar etter sin kneskade.

City fikk den værst tenkelige starten på kampen da Wayne Rooney sendte United i ledelsen før to minutter var spilt. Han fikk ballen etter et innkast, og satte ballen kaldt i mål fra 4-5 meter.

Men etter et kvarters spill var det klart for 1-1, mye takket være en hardtkjempende Carlos Tevez. Uniteds keeper så ut til å ha full kontroll på et tilbakespill, men Tevez jaget og vant til slutt ballen og trillet den videre til Gareth Barry som hadde en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål fra 16 meter. En gedigen keepertabbe.

Resten av førsteomgang var stort sett en stillingskrig med lite sjanser til begge lag, med City som det beste laget spillemessig. Carlos Tevez burde sendt oss i ledelsen like før pause. Kolo Toure brøt et oppspill, trillet videre til Stephen Ireland som flikket videre til Tevez. Men Tevez satte ballen i stolpen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Også andreomgang startet marerittaktig for City. Allerede etter tre minutters spill stod det 2-1 til United. Darren Fletcher gikk høyest på et innlegg fra vår høyreside, og headet ballen i mål fra 5-6 meter. Like etter var Ryan Giggs gjennom, men denne gang reddet Shay Given mesterlig.

I det 52.minutt var det igjen balanse i stillingen. Craig Bellamy fikk ballen ute på vår venstreside, dro seg litt inn i banen før han klinket ballen i motsatt vinkel fra kanten av 16 metere. En Vakker scoring!.

Etter utlikningen overtok United mer og mer, presset oss bakover på banen og skapte en rekke store sjanser. Men Shay Given stod glimrende og reddet mesterlig ved tre anledniger etter forsøk av Dimitar Berbatov.

Men i det 80.minutt kunne selv ikke Given redde oss, nok en gang var Fletcher høyest inne i feltet og headet i mål fra kort hold.

Men nok en gang viste Citys karakterstyrke og kom tilbake. Først prøvde Shaun Wright-Phillips seg med et skudd som keeper med nød og neppe fikk slått til corner. På den påfølgende corneren var Micah Richards nær nok en utlikning, men nådde akkurat ikke fram på innbytter Martin Petrovs innlegg.

Akkurat i det klokka viste 90.minutt utliknet Craig Bellamy med sin andre scoring for kvelden. Rio Ferdinand rotet det til på midstreken og foræret Petrov ballen, han spilte Bellamy gjennom og waliseren satte ballen iskalt i mål.

Nå trodde vel de fleste på poengdeling, men nesten seks minutter på overtid fant Ryan Giggs Michael Owen med en flott stikker. Owen viste hvilken avslutter han kan være på sitt beste og satte ballen forbi Shay Given.

Mark Hughes var rasende på 4.dommeren ettersom det opprinnelig bare var lagt til fire minutter, men til liten nytte.

Selv om det til slutt ble et bittert tap, var det likevel positive ting å spore.  Blant annet viste spillerne en glimrende moral ved å komme tilbake etter å ha ligget under tre ganger. Nå venter Carling Cup og Fulham hjemme på City of Manchester Stadium onsdag kveld.

Legg igjen en kommentar