Manchester City – Arsenal 4-2

City tok til slutt alle poengene i et oppgjør som var sjansefattig i den første omgangen, men som etterhvert utviklet seg til et fryverkeri av en andre omgang med mange scoringer og kontroversielle situasjoner.

Både Robinho og Carlos Tevez måtte stå over på grunn av skader, dermed fikk Nigel de Jong sjansen på vår midtbane. Ellers ingen forandringer i forhold til startellveren mot Portsmouth.

I den første omgangen skjedde det egentlig svært lite. Begge lag trillet ballen mye, men sleit med å skape sjanser. William Gallas fikk gå uhindret opp på en corner etter 12 minutters spill, men headingen gikk like over.

I stedet tok vi ledelsen på den første sjansen vi hadde etter 20 minutters spill. Gareth Barry slo et frispark inn i feltet, der raget Micah Richards høyest og headet ballen i stolpen, ballen gikk deretter i bakhodet på keeper Alminuia og inn i det tomme målet.

City hadde stort sett full kontroll bakover, men sleit med å skape særlig framover. Dermed gikk lagene til pause på stilligen 1-0.

I starten av den andre omgangen dominerte Arsenal, og skapte flere store sjanser og det var ikke direkte ufortjent da Robin van Persie vendte opp i duell med Joleon Lescott og satte ballen i mål helt nede ved den høyre stolperoten for Shay Given fra 16 meters hold i det 62.minutt. Forøvrig vårt første baklengsmål i Premier League denne sesongen.

Etter scoringen kom City mer med i spillet igjen, og kvarteret før slutt var vi nok en gang i føringen. Shaun Wright-Phillips brøyt et Arsenal-angrep, fant Micah Richards på vår høyreside som dro seg forbi en Arsneal-forsvarer før han serverte ballen til Craig Bellamy som dunket ballen i mål fra 13-14 meters hold.

Nå livnet det skikkelig til og Emmanuel Adebayor kan være glad han ikke fikk kort etter et par mindre pene etterslengere. Samme Adebayor skulle komme ennå mer i søkelyset, både på godt og vondt. Først holdt han show på vår venstreside, dro seg fri fra flere Arsenal-forsvarere før han la inn foran mål. Der SWP dukket opp men satte ballen like utenfor.

I det 80.minutt var det klart for 3-1. SWP dro seg fri på vår høyreside, la inn foran mål. Der gikk Adebayor til værs og headet ballen kontant i mål fra 5-6 meters hold. Deretter løp han over hele banen for å feire scoringen foran ilsinte Arsenal-supportere. Dommeren belønnet ham med et velfortjent gult kort, og det spørs vel ikke om han risikerer ytterliggere reaksjoner når de høye herrer i FA ser gjennom TV-bildene.

I det 84.minutt trodde vel alle at kampen var død og begravet da Shaun Wright-Phillips elegant vippet ballen over en utrusende keeper etter en glimrende kontring der Craig Bellamy først vant ballen langt inne på egen banehalvdel før han forserte over nesten hele banen og trillet ut til SWP som scoret sikkert.

Men innbytter Tomas Rosicky reduserte til 4-2 et par minutter før slutt, og et City-lag som allerede så ut til å ha garderoben i tankene kan være glad for at Robin van Persies forsøk like etter gikk i stolpen, mens Emmanuel Adebayr reddet et annet Arsenal-forsøk på streken.

Men det viktigste av alt var tross alt at vi sikret oss alle tre poengene og en god porsjon selvtillitt før neste helgs derby-oppgjør mot Manchester United på Old Trafford, selv om vi var veldig rufsete bakover mot slutten av kampen.

Legg igjen en kommentar