Portsmouth – Manchester City 0-1

Emmanuel Adebayor satte inn sin tredje Premier League scoring på like mange forsøk da City tok en fortjent seier mot Portsmouth på Fratton Park søndag ettermiddag.

Adebayor var høyest på en corner etter en halvtimes spill i første omgang, og headet kontant i mål fra 5-6 meters hold. I tillegg fikk Micah Richards en scoring annulert for offside like etter. Hjemmelaget skapte lite framover, men kunne fort fått en utlikning helt på tampen da de fikk et par store sjanser. Men Shay Given viste sin klasse og reddet mesterlig.

Mark Hughes gjorde en forandring i startelleveren i forhold til torsdagens kamp mot Crystal Palace. Craig Bellamy kom inn på venstresiden på midtbanen i stedet for Robinho som måtte ta til takke med en plass på innbytterbenken.

I en sjansefattig førsteomgang var det hjemmelagets Frederic Piquionne som fikk den første sjansen etter ti minutters spill, men fra god posisjon satte han skuddet en meter til side for mål.

City skapte heller ikke stort, det endte stort sett opp i en del cornere, og det var på en corner vi skulle få det avgjørende målet. Gareth Barrys presise corner ble møtt av Emmanuel Adebayor som fikk gå helt uhindret opp og headet ballen kontant i mål fra 5-6 meter.

Noen minutter senere ble Craig Bellamy spilt fri på vår venstreside. Hans presise innlegg ble satt i mål av Micah Richards, men dommeren valgte å annulere scoringen for offside på Gareth Barry som stod ved lengste stolpe.

I andre omgang styrte City det meste, og skapte de få sjansene som ble skapt i starten av omgangen. Adebayor var stadig et uromoment for hjemmelagets forsvar, og Shaun Wright-Phillips ville ha straffe da han ble lagt i bakken etter å ha snappet ballen ute ved cornerflagget, men dommeren vinket spillet videre.

Etter en times spill måtte Micah Richards gi seg med en kneskade, uvisst hvor alvorlig, og ble erstattet av Pablo Zabaleta, mens Stephen Ireland hinket av banen kvarteret før slutt og inn kom Nigel de Jong.

Mot slutten ble City mer og mer sin egen fiende, og begynte å slurve bakover på banen slik at hjemmelaget kom inn i kampen igjen. Dette kunne fort ha straffet seg, og innbytter David Nugent burde ha utliknet for Portsmouth med et par minutter igjen å spille, men skuddet fra kort hold gikk rett i kroppen på Shay Given. Like etter fikk en annen innbytter, John Utaka, en stor sjanse, men fikk ikke skikkelig treff på headingen fra kort hold og Given fikk nok en gang avverget.

På overtid kjempet Carlos Tevez seg gjennom og ble lagt i bakken, nok en gang ropte City på straffe, men nok en gang vinket dommer Howard Webb spillet videre.

Dermed endte det med 1-0 til City. Vår tredje Premier League seier på rad, og fortsatt har vi tilgode å slippe inn mål bakover. Og allerede nå har vi like mange borteseiere som vi hadde i hele fjorårssesongen.

På grunn av landskamper er det ikke Premier League kamper neste helg, men om 13 dagers møter vi Arsenal hjemme før vi tar den korte veien til Old Trafford åtte dager etter det igjen. Da vil vi nok få en skikkelig målestokk på hvor vi står hen og hva dette laget virkelig er kapable til.

Legg igjen en kommentar