Crystal Palace – Manchester City 0-2

City er klare for 3.runde av Carling Cup etter å ha slått Crystal Palace 2-0 på Selhurst Park i London torsdag kveld.

Shaun wright-Phillips sendte City i ledelsen fem minutter ut i den andre omgangen, mens Carlos Tevez åpnet sin målkonto i City med å fastsette sluttresultatet til 2-0 19 minutter før slutt.

Hjemmelaget hang godt med, og skapte flere farlige sjanser i den første omgangen, men etter hvilen viste City at det tross alt er klasseforskjell på lagene.

Mark Hughes viste med all tydlighet at han tar denne cupen på alvor og stilte med et toppet lag der nyinnkjøpte Joleon Lescott fikk sin debut fra start ettersom Richard Dunne høyst sannsylig forsinner til Aston Villa en av de nærmeste dagene. City har akseptert et bud, og Dunne er nå i Birmingham for å diskutere sine personlige betingelser.

Carlos Tevez fikk en stor mulighet til å sende oss i ledelsen allerede etter et par minutters spill da han fikk en pasning fra Emmanuel Adebayor, dro seg fri fra en forsvarer, før han sendte i vei et skudd som gikk en  halvmeter over fra 8-9 meters hold. Noen minutter senere fikk hjemmelagets Clint Hill gå nokså uforstyrret opp inne i feltet etter et frispark, men headingen fra fem meter gikk rett på en godt plassert Shay Given.

 Darren Ambrose forsøkte seg med et skudd på den påfølgende corneren, men nok en gang var Given der han skulle være og reddet enkelt.

Hjemmelaget var virkelig på hogget nå, og i det 14,minutt dro Victor Moses seg fri på vår venstre side og forsøkte seg med et frekt skkudd fra skrått hold, men nok en gang fikk Given vist sin klasse mellom stengene

, mens Robinho feilaktig ble vinket av for offisde da han ble spilt igjennom like etter på motsatt side.

Freddie Sears burde sendt hjemmelaget i ledelsen i det 23.minutt da han ble spilt helt fri gjennom et sovende City-forsvar, men skuddet fra litt skrått hold gikk rett i brystkassen på Given. Og etter en halvtimes spill forsøkte Ambrose seg med nok et skudd fra distanse som gikk like over.

Adebayor kom nære sin tredje scoring for sesongen i det 33.minutt da han forsøkte seg fra 16 meter, men keeper Julian Speroni fikk slått til corner. Og like etter spilte Stephen Ireland fri Tevez, men avslutningen gikk i en utrusende Speloni og til nok en corner. Fire minutter før hvilen lurte nok en gang Sears seg bak vårt forsvar og fikk avsluttet, men nok en gang var Given våken og fikk avverget. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Hjemmelaget åpnet friskt også etter pausen, men i det 50.minutt var det klart for 1-0 til Manchester City ett er en flott opprulling. Robinho fikk ballen på vår venstreside, fant Ireland som på sin side trillet ballen ut til Shaun Wright-Phillips som kom stormende på vår høyreside. Fra 8-9 meter hamret han ballen forbi en sjanseløs Speloni i hjemmelagets mål.

Et par minutter senere skulle Adebayor ha doblet ledelsen da han kom helt alene gjennom med keeper, men denne gang reddet Speloni mesterlig. Og minuttet etter ble SWP spilt alene gjennom av Robinho, men denne gang gikk avslutningen i tverrliggeren.

Nå viste City at det tross alt er klasseforkjell på lagene, og forsøkene til hjemmelaget ble spedere og spedere. Moses forsøkte seg med et skudd fra god posisjon midtveis i omgangen, men ballen føyk et par meter over mål.

Og det var slett ikke ufortjent da Carlos Tevez satte inn sitt første City-mål og vårt andre for kvelden da han headet en corner fra SWP i mål fra fem meter i det 71.minutt.

Nå var det hele avgjort, og City kontrollerte det meste. Tevez forsøkte seg igjen med rundt 10 minutter igjen å spille, men denne gang gikk avslutningen rett på keeper. Mens hjemmelaget fikk et par sjanser helt mot slutten uten at City egentlig var truet på noe tidspunkt.

Dermed står vi nå med fire seiere på rad, dersom vi tar med Barcelona-kampen, og uten å ha sluppet inn et eneste mål. Bedre start enn det kan vi vel egentlig ikke forlange

Trekningen for 3.runde er førstkommende lørdag.

Legg igjen en kommentar