Barcelona – Manchester City 0-1

City tok en meget sterk seier over den regjerende Champions League mesteren foran over 94.000 tilskuere på Camp Nou onsdag kveld.

En scoring i første omgang av Martin Petrov gav et hardtarbeidende City-lag seieren foran 94.123 tilskuere, det største tilskuerantallet City har spilt foran noensinne når man ser bort fra cupfinaler.

Barcelona har slett ikke for vane å tape i den årlige «Joan Gamper Throphy». De siste 14 årene, har de stukket av med trofeet hele 13 ganger og blant annet slått lag som Milan 5-0, Bayern Munchen 4-0 og Boca Juniors 2-1 de siste sesongene.

Mange hadde på forhånd stilt kritiske spørsmål til hvor smart det var å spille en slik kamp bare dager før en viktig hjemmekamp mot Wolverhamptin, i stedet tok de med seg en stor porsjon selvtillitt til nettopp den kampen.

Mark Hughes lot spillere som Emmanuel Adebayor, Robinho og Wayne Bridge få hvile etter å ha fått seg noen små smeller i ligaåpningen mot Blackburn. Dermed fikk Carlos Tevez oppgaven med å spille alene på topp, mens spillere som Nedum Onuoha og Pablo Zabaleta fikk etterlengtet kamptrening. Dessuten fikk Vladimir Weiss sjansen fra start, en opplevelse han nok sent vil glemme.

Barcelona var det beste laget spillemessig, og selv med spillere som Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic på benken, skapte de flere store sjanser. Men Shay Given vartet opp med en rekke strålende redninger.

I stedet var det City som lagde kampens eneste mål i det 28.minutt. Stephen Ireland fikk ballen litt inne på hjemmelagets banehalvdel etter en kontring, han spilte elegant fri Martin Petrov som alene med keeper iskaldt satte ballen i mål.

I andre omgang kastet Barcelona innpå den ene stjerna etter den andre, men de kom ikke nærmere enn et tverrliggerskudd  av Jonathan, mens Lionel Messi satte ballen i stolpen tre minutter på overtid.

Manchester Citys lag: Given, Onuoha, K. Toure (Ben Haim 46), Dunne, Zabaleta (Garrido 64), Barry (Etuhu 69),Weiss,  Ireland, Wright-Phillips (Trippier, 81), Petrov, Tevez (Bellamy 64)

Legg igjen en kommentar