Blackburn – Manchester City 0-2

Scoringer av Emmanuel Adebayor helt i starten av kampen og Stephen Ireland helt på tampen sørget for at Manchester City åpnet Premier League sesongen med en sterk borteseier på Ewood Park lørdag ettermiddag.

Alles øyne var rettet mot Mark Hughes og hans disipler og de svarte på tiltale ved første forsøk. Spesielt godt var det å se oppofrende spill da vi ble trykket bakover som værst i første omgang, og det var også veldig godt å få den første borteseieren på det aller første forsøket. Bortebane var vår achilleshæl hele forrige sesong, og vi klarte bare å ta med oss fullt pott hjem ved 2 av 19 anledninger!!.

Gareth Barry, Kolo Toure og Emmanuel Adebayor fikk alle sin debut fra start, mens Carlos Tevez startet på benken.

City fikk en drømmestart på kampen med en scoring allerede før tre minutter var spilt. Men det kunne likegodt vært motsatt ettersom Richard Dunne reddet på streken på motsatt side like før. City gikk imidlertid rett i angrep, Adebayor fikk ballen rundt midten, la oss til Shaun Wright-Phillips på vår høyreside. Han fintet Stephen Warnock på rattata før han la tilbake til Adebayor som hadde tatt et langt løp. Adebayor dundret ballen i mål fra 16 meter, en vakker scoring.

Etter dette overtok hjemmelaget mer og mer, og vi hadde til tider mer enn nok med å forsvare oss. Kolo Toure var til tider en bauta i vårt forsvar, og Micah Richards viste oppofrende spill ved flere anledninger. Dessuten joobet Gareth Barry hardt og trutt foran vårt forsvar. Shay Given måtte også vise sin klasse ved et par anledninger for å  forhindre en utlikning.

I den andre omgangen klarte City å holde ballen mye mer i laget, og dermed forsvant mye av det trykket Blackburn hadde på oss den første omgangen. Likevel kom Jason Roberts veldig nær en utlikning ti minutter ut i omgangen, men nok en gang viste Given hvorfor Mark Hughes valgte å hente ham fra Newcastle.

Etterhvert som omgangen skred fram fikk vi større og større overgangsmuligheter og både Robinho, Stephen Ireland og Carlos Tevez fikk store sjanser til å øke ledelsen.

Men vi måtte vente helt til ett minutt på overtid før Stephen Ireland punkterte kampen. Han ble spilt fri av SWP, dro av keeper, gikk tilbake inn i feltet igjen før han iskaldt trillet ballen mellom et par Blackburn-spillere og i mål.

Legg igjen en kommentar