Manchester City – Celtic 2-1

Det ble endelig en seier igjen i det som var den siste oppkjøringen før alvoret tar til neste lørdag. Gareth Barry og Craig Bellamy sørget for Citys mål, mens Chris Killen kom på scoringslisten for Celtic.

Mark Hughes gjorde noen få forandringer i forhold til det laget som startet mot Rangers onsdag. Pabo Zabaleta kom inn for Micah Richards, Craig Bellamy kom inn for Emmanuel Adebayor, mens Shaun Wright-Phillips startet i stedet for Kelvin Etuhu. Fortsatt ingen Nedum Onouha hverken på banen eller benken av en eller annen grunn, Emmanuel Adebayor og Carlos Tevez var imidlertid blant innbytterne.

City var klart best spillemessig hele den første omgangen, men slet med å komme til de helt store sjansene. Shaun Wright-Phillips dro seg fint forbi et par Celtic-forsvarere i det 7.minutt, men avslutningen ble blokkert til corner.

City skulle likevel ta ledelsen i det 15.minutt da Gareth Barry satte inn sitt første City-mål siden overgangen fra Aston Villa i sommer. Pablo Zabaleta kom fint opp på vår høyreside, la inn og der statt Barry inn mellom to Celtic-forsvarere og satte ballen kontant i mål fra 9-10 meter.

Like etter måtte desverre Kolo Toure gi seg med en skade og ble erstattet av Tal Ben Haim. Det skal heldigvis ikke være snakk om noe alvorlig.

Celtic utliknet til 1-1 i det 24.minutt, en scoring som var regissert av to tidligere City-spillere. Georgios Samaras spilte fri Chris Killen som satte ballen forbi Shay Given. Nok en gang kom scoringen etter rufsete spill i Citys bakre rekker.

Andre omgang startet friskt med sjanser til begge lag. Robinho kom meget nær en scoring i det 49.minutt da han fikk stå nokså umarkert på 16 meter og sendte i vei et skudd som Celtics keeper fikk kastet seg så lang han var og avverget.

Minuttet etter kunne imidlertid ikke gjestenes keeper heller avverge en ny City-scoring. Et langt oppspill fra Wayne Bridge fant Craig Bellamy på kanten av 16-meteren. Han vendte vekk en Celtic-forsvarer før han satte ballen vakkert i mål helt nede i motsatt hjørne.

Etter en lovende start på omgangen dabbet det desverre mye av etter som tiden skred fram. Dette må nok de mange innbyttene da mye av skylda for.

Størst jubel ble det nok da Carlos Tevez endelig entret banen i det 65.minutt da han erstattet målscorer Bellamy. Men naturlig nok klarte han aldri å bidra med så mye i sin første opptreden i City-drakten etter sitt skadeopphold.

Til neste helg starter endelig alvoret igjen. Og skal vi dømme etter treningskampene denne sommeren, så ser det greit ut framover, bakover derimot er det fortsatt mye å rette på for Mark Hughes.

Manchester Citys lag: Shay Given, Pablo Zabaleta, Wayne Bridge, Richard Dunne, Kolo Toure (Tal Ben Haim 17), Nigel de Jong (Emmanuel Adebayor 46), Stephen Ireland, Gareth Barry, Craig Bellamy (Carlos Tevez 65), Robinho (Martin Petrov 72), shaun Wright-Phillips (Vladimir Weiss 72).

Ubenyttede reserver: Stuart Taylor, Micah Richards, Javier Garrido, Kelvin Etuhu, Javan Vidal, Ryan McGivern.

Legg igjen en kommentar