Overgangssomre – Citys 10 mest spennende

Silly season er blitt til serious/deadly silly season for Manchester City i 2009. Klubben vår har stor erfaring i handel i sommermånedene, og det er ikke uten grunn at det ofte er blitt stilt forventinger til City når sesongen starter.


Her er mine 10 mest interessante somre – når det gjelder transferaktivitet i Manchester City.

10. 1992. Etter to femteplasser; nå skulle Peter Reid gjøre det store. Han kjøpte inn Rick Holden på vingen og – rett etter sesongstart – backen Terry Phelan. Det var spennende tider. Men det ble aldri bra. Finansene var ikke sterke, Reid måtte samtidig selge Michael Hughes og Steve Redmond.

9. 2003. Dette var sommeren for rutine. Keegan skulle ut i Europa og dro til med en haug rutinerte spillere som hadde gjort alt før. Dessverre var de samtidig over toppen… David Seaman, Michael Tarnat, Steve MacManaman, Paul Bosvelt, Claudio Reyna, Trevor Sinclair og Antoine Sibierski ble kjøpt. Ut gikk helter som Ali, Eyal, Howey, Goater og Huckerby. Litt som i 1979 faktisk…

8. 1989. Etter opprykket til 1. divisjon skapte Mel Machin store forventinger ved å kjøpe Clive Allen og Ian Bishop. Optimismen var igjen tilbake i klubben og den finansielle situasjonen var under kontroll – for første gang på 10 år.

7. 2000. Joe Royle forsterket kraftig etter to opprykk på to sesonger, og før comebacket i PL linet han opp tidligere verdensstjerne George Weah sammen med solide spillere som Paolo Wanchope, Alfi Håland og Steve Howey. Mark Kennedy, Robert Taylor og Jamie Pollock ble solgt.

6. 1981. John Bond hadde sikret seg E-cupvinner Martin O`Neill før han sjokkerte både egne og andres supportere ved å kjøpe Trevor Francis rett etter sesongstart. Etter finalen i mai samme år, er det ikke rart forventingene var høye til City etter sommerkjøpene. Desverre måtte Mackenzie, Bennett og Henry selges for å finansiere stjernene.

5. 2008. Abu Dhabi Group kom sent inn, litt for sent til en revolusjon allerede den sommeren. Men Jo, SWP, Ben Haim og Kompany kom – før araberne satte sitt stempel med Robinho rett etter sesongstart. Noen salg ble det også, i en kaotisk og hektisk sommer både på styrerommet, i managerstolen og i spillerstallen.

4. 2002. Spennende og god sommer, da Keegan fortsatt var skarp. Etter opprykket og før comebacket i PL forsterket han med Distin, Schmeichel og Anelka, samt Foe på lån. Alle fire slo til.

3. 1979. Min skrekksommer, verre enn Haisommer 1,2,3 og 4 til sammen. Malcolm Allison på sitt aller mest ukontrollerte. Kjøpte ukjente spillere som Michael Robinson, Bobby Shinton, Steve Mackenzie og Dragoslav Stepanovic. Solgte stjerner som Dave Watson, Gary Owen, Asa Hartford og Peter Barnes. Alle sa det ikke lønte seg. Alle fikk rett.

2. 2007. I løpet av noen uker klarte Sven-Gøran Eriksson å hente inn nesten et helt nytt lag for City. Åtte mann kom inn, de fleste av dem ganske ukjente for City-supporteren. Både Elano, Corluka og Petrov viste seg å være gode kjøp. Samtidig forsvant viktige spillere som Barton og Distin.

1. 2009. Ingen tvil; dette er sommeren over alle somre når det gjelder kjøp og salg i Citys historie. For tredje år på rad er det en turnover i stallen vår, men årets sommer slår alle rekorder. Kjøp for nesten en milliard, seks-sju dyre kjøp og også en rekke salg. Jeg er temmelig sikker på at dette vil forbli toppsommeren – i mange år fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.