Kaizer Chiefs – Manchester City 1-0

City tapte den siste kamepn i Vodacom Challenge i Sør-Afrika lørdag ettermiddag. En scoring like før pause skilte til slutt lagene i en heller svak kamp.

Emmanuel Adeabyor fikk sin City-debut,  men fortsatt ingen debut for hverken Roque Santa Cruz eller Carlos Tevez. Tevez sliter fortsatt med en vond ankel, og man tar naturligvis ingen sjanser nå bare noen uker før alvoret tar til. Ungguttene Ben Mee og Ryan McGivern, som spilte de to første kampene ble erstattet av Nedum Onuoha og Richard Dunne, mens Craig Bellamy fikk sin første kamp denne pre-season. Det var dog plass til en unggutt fra start, Javan Vidal startet på høyrebacken i stedet for Pablo Zabaleta som tok plass på innbytterbenken sammen med blant andre Robinho. Sephen Irleand ble hvilt.

Etter en svært rotete start der ingen av lagene klarte å skape noen farligheter foran mål, var noe av det første som skjedde at Javan Vidal måtte forlate banen på båre etter en kollisjon med Kaizer Chiefs’ keeper etter ca et kvarters spill. Han ble erstattet av Tal Ben Haim.

Faktisk måtte vi vente helt til det 23.minutt før vi fikk det vi kan kalle en sjanse. Martin Petrov la inn fra vår venstrekant, ballen havnet hos Craig Bellamy som la tilbake til Gareth Barry. Fra 17 meter sendte Barry i vei et skudd som gikk rett på keeper. Et par minutter senere forsøkte Chiefs seg, men Nedum Onuoha fikk kastet seg inn og blokkert i siste liten. Shaun wright-Phillips fikk en god mulighet i det 28.minutt etter at Adebayor dro seg fri og la inn på bakre stolpe, men avslutningen ble altfor svak og Chiefs fikk avklart.

Ni minutter før pause måtte Mark Hughes gjøre nok et bytte. Richard Dunne måtte gi seg og ble erstattet av Pablo Zabaleta. I det 41.minutt forsøkte tidligere Brann-spiller Tony Nhleko seg med et skudd som Shay Given så vidt fikk slått til corner. På den påfølgende corneren tok Kaizer Chiefs ledelsen da Jeefrey Ntuka fikk ballen på kanten av femmeteren og satte den i mål via Nigel de Jong. City ropte på hands, men til ingen nytte.

Emmanuel Adebayor burde ha utliknet i det 54.minutt da han ble spilt fri på vår høyreside. Først prøvde han å legge over til en helt umarkert Craig Bellamy. En forsvarer fikk blokkert, men ballen havnet i beina til adebayor igjen som først elegegant dro av en forsvarer før han blåste ballen over fra fem meters hold. Noen minutter senere kom Robinho på banen i stedet for Martin Petrov.

Midtveis i omgangen forsøkte Kaizer seg med et skudd fra rundt 20 meter som Shau Given måtte kaste seg for å redde.

City trykket på i jakten på en utlikning, dog uten å klare å skape allverden mot et kompakt Kaizer-lag. Adebayor kom nær med en heading i det 78.minutt, men keeper fikk kastet seg og reddet, mens Given måtte vise sin klasse på motsatt side bare et halvminutt senere.

Fem minutter før slutt fikk Robinho en gyllen mulighet etter forarbeid av Vladimir Weiss, men fra 14 meter satte han ballen like til side for mål.

Dermed kunne Kaizer Chiefs til slutt juble over seier i årets utgave av Vodacom Challenge.

Manchester Citys lag: Shay Given, Javan Vidal (Tal Ben Haim 16), Wayne Bridge, Richard Dunne (Pablo Zabaleta 36), Nedum Onuoha (Vladimir weiss 75), Nigel de Jong, Gareth Barry, Shaun Wright-Phillips, Craig Bellamy, Emmanuel Adebayor, Martin Petrov (Robinho 58).

Ubenyttede reserver: Stuart Taylor, Kelvin Etuhu, Valeri Bojinov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.