Kaizer Chiefs – Manchester City 0-1

manch_city.gifStephen Ireland sørget for kampens eneste mål på overtid i første omgang da City tok en fortjent seier over Kaizer Chiefs i Sør-Afrika tirsdag kveld.

Gareth Barry fikk sin første kamp i City-drakten, mens to andre nykommere Emmanuel Adebayor og Carlos Tevez satt på tribunen. De vil trolig få sin debut på lørdag i den siste kampen under Sør-Afrika turen.

Stephen Ireland fikk vår første store sjanse etter at Shaun Wright-Phillips hadde lekt lekestue med Kaizer-forsvaret i forkant etter fem minutters spill. Men en forsvarer fikk kastet seg inn og blokkert Irelands skudd til corner. På corneren fikk Ryan McGivern to sjanser, men det ende til slutt med et forsøk et par meter over mål. Samme McGivern fikk en stor sjanse til å sende oss i føringen i det 11.minutt, men headeingen fra god posisjon etter et Ireland-frispark gikk like utenfor.

I det 19.minutt ble Stephen Ireland nydelig frispilt av Wayne Bridge, men alene med keeper satte han ballen via keeper og til corner. Gareth Barry prøvde seg fra kanten av 16-meteren etter en halvtimes spill, men keeper var nok en gang med på notene og reddet forsøket.Like etter fikk hjemmelaget sin første store sjanse, men avslutningen gikk via Ryan McGivern og i nettveggen.

 Mens Stuart Taylor måtte gi en retur på et skudd fra 18-19 meter fem minutter senere.

To minutter på overtid lyktes de endelig for City. Kelvin etuhu kom seg fri på vår høyreside, la inn til en umarkert Stephe Ireland som enkelt satte ballen i mål fra 5 meters hold.

Mark Hughes gjorde to forandringer i pausen. Stephen Ireland og Felipe  Caicedo gikk ut og ble erstattet av Martin Petrov og Benjani.

Fem minutter ut i den andre omgangen måtte Stuart Taylor vise klasse da fikk slått et skudd fra 17-18 meter til corner.

Mye av kreativiteten vi så i City-laget i den første omgangen forsvant da Stephen Ireland gikk ut, og Kaizer Chiefs kom mye mer med i kampen og var til tider det førende laget. Martin Petrov forsøkte seg med et skudd fra kanten av 16-meteren i 67.minutt som gikk like utenfor, i det som var en av få City-sjanser i den andre omgangen.

Mange bytter må ta skylden for at tempoet dalte, men Moatung burde ha utliknet for hjemmelaget da han fikk stå helt alene på 6 meters hold i det 81.minutt, men han satte ballen utenfor!. Et par minutter senere kom Kaizer nok en gang nær en utlikning, men skuddet fra 20 meter gikk like utenfor.

To minutter før slutt burde Kelvin Etuhu ha økt ledelsen da han ble spilt fri. Han rundet keeper, men da han skulle sette ballen i det tomme målet, satte han den i stedet utenfor fra skrått hold.

Dermed ebbet det hele ut med en alt i alt fortjent City-seier

Manchester Citys lag: Stuart Taylor, Ryan McGivern, Wayne Bridge (Javier Garrido 71), Pablo Zabaleta, Ben Mee, Nigel de Jong, Stephen Ireland (Martin Petrov 45), Gareth Barry (Javan Vidal 64), Kelvin Etuhu, Felipe Caicedo (Benjani 45, Valeri Bojinov 90), Shaun Wright-Phillips (Vladimir Weiss 82).

Legg igjen en kommentar