Skeid-gutter klare for City

Nå skal Skeid-guttene Kim og Tom Skogsrud konkurrere med stortalenter i sin egen alder om en fotballfremtid i England. Hver dag blir det ut på treningsfeltet til Manchester City. Og der venter ikke feriefotball, men et skikkelig utstillingsvindu for den som presterer. 14 juli reiser de.

Dette melder Skeid på sine egne nettsider i dag


17-åringene har skrevet under to-års lærlingkontrakter med klubben og blir nå elever i ”accademy” sammen med 40 andre håndplukkede stortalenter.

Blir dette nok en Skeid-eksport av talenter vi skulle beholdt selv? Spørsmålet går til fotballformann Eldar Hansen.

– Det er for tidlig å si. Vi vet jo ikke sikkert hvilken utvikling Kim og Tom får. Uansett har dette vært en ryddig prosess og vi ønsker dem lykke til, sier Eldar til Nyhetsekspressen.

Han legger ikke skjul på at han er skeptisk til agenter som flokker seg omkring stadig yngre talenter i lykkejakten. Ryktene går om at det skrives kontrakter med gutter helt ned til 12-14 års alderen. Talenter fra andre kontinenter eksporteres også til Europa i stor stil.

Norsk fotball må ta utfordringen

– Dette har blitt en hovedutfordring for norsk fotball. Jeg mener vi må tilby et enda skarpere tilbud til de beste som vårt mottrekk, sier Eldar. Han anbefaler Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball å etablere en topptalentsatsing i kombinasjon med skole. Denne må være så bra at den går utenpå ”accademy”-modellene fra kontinentet – slik at den blir et førstevalg.

– Skogsrud er en 100 prosent Skeid-familie som har vært veldig grundige før de gjorde dette valget. Som tidligere skolesjef er jeg bekyrmet for utdanningen deres. Det er viktig å finne en god balanse mellom idretten nå – og utdanning for fremtiden, sier Hansen.

Kim og Tom har gått tre år på NTG i Bærum. De vil fortsatt ha en tilknytning der, og kommunisere på Internett som friundervisning. De skal bo hos en vertsfamilie som allerede følger miljøet i ”City” tett.

– Vi har ambisjoner om å utvikle oss mye. Etter to år, kan det hende vi tar steget videre på fotballøya – eller vender tilbake til Skeid, sier de.

For det er her de har sine røtter oppvokst bare noen innkast fra Skeidbanen. Det er her fotballhjertet ligger!

Kim og Tom Skogsrud har spilt i Skeid siden de var 5 år. Mamma spilte tidligere for damer A og pappa har vært lagleder og trener i fem. Søsteren spiller også i Skeid.

Ingen tvil – Dette er en ekte SA-SA-SA-familie som er klar for det virkelig store fotballeventyret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.