Roque Santa Cruz – av de som kjenner ham

Som Mark Hughes, har jeg hengt meg opp i Roque Santa Cruz. Jeg er fascinert av at Hughes er så fascinert av ham. Så jeg bestemte meg for å finne ut litt mer, bruke mine kilder. Hvorfor i alle dager var det så viktig å hente akkurat Rocky, Santa og Cruz? Kanskje er det navnet som er mest fascinerende med fyren. Han høres jo ut som en hel, liten filmhistorie, bare i navnet.

Tor-Kristian Karlsen (34) har vært City-supporter siden midten av 1980-tallet. Han er sist sett i Fredrikstad der han var nødt til å tape kampen mot den 22 år eldre treneren, Anders Grønhagen, en mann som akkurat hadde tatt FFK til sølv. Så Karlsen ble den sportsdirektøren i norsk fotball som har hatt jobben i kortest tid; det ble vel et par måneder. Men han skal ha for at han sto for det han trodde på; og det var ikke Grønhagen. I dag kan det vel se ut som FFK valgte feil…

Men før 2008 jobbet Tor-Kristian Karlsen i mange år som speider og sjefsspeider i diverse europeiske klubber, blant annet i Hannover og Bayer Leverkusen. Og det var der Karlsen fikk godt kjennskap til mannen med det fantastiske navnet; Roque Santa Cruz.

Her er Karlsens observasjoner av Citys nye spiss:

– Han var et supertalent da han kom til Bayern München, ikke helt ulik Berbatov i stilen (den gangen), slepen, ultrateknisk, hurtig og luftwaffe, uforutsigbar og god en-mot-en. Men han fadet på grunn av skader og levde aldri opp til forventningene. I Blackburn ble han omformet til tanksenter, mindre mobil, 7-8 kilo ekstra i muskelmasse. Så nå kommer han ikke forbi motstanderne sine mer.

I min fascinasjon for Rocky Balboa Santa Lucia Penelope Cruz, kontakter jeg Morten Gamst Pedersen (27). De to spilte to sesonger sammen i Blackburn, og Gamsten slo mange av de målgivende til Santa den første sesongen. Gamst og jeg har god kontakt via landslaget og Morten er en fyr det alltid er interessant å prate med. Han traff godt da han beskrev Mark Hughes for meg i fjor på samme tid. Nå gir jeg ham sjansen – igjen. For å bli litt klokere:

– Hva er det med Rocky? spør jeg.

. Han er god! svarer Gamsten.

– Hvordan god?

– Han viste jo hva han kunne første året. Men han har vært mye skada, og så kom Paul Ince andre året… Men han var konge under Sparky. Og han er en fantastisk fyr! Men han har jo endel skader, det er det som er minuset.

– Hvordan er han i forhold til, for eksempel, John Carew som spiss?

– De er annerledes. Roque er mye bedre enn Carew i lufta og han jobber hardt. Mens Carew er sterkere og litt raskere.

(her skyter jeg raskt inn at Carew er sterkere enn alle, inkludert Micah Richards. Carew har sprengt treningsapparatene i alle klubbene han har spilt i, så det tar jeg ikke så tungt.)

– Så du tror på Rocky i City?

– Hvis Rocke blir frisk og holder seg skadefri; da vil jeg si at han er blant de fire beste spissene i ligaen. Men jeg vet jo ikke om han klarer å bli hundre prosent som han var det første året. Det er STORE skader han har hatt. Men jeg håper han blir bra. Da putter han 20 mål, vel og merke hvis han får innlegg.

– Hvor alvorlige har skadene vært, egentlig?

– Begge knærne er jo operert i hytt og pine. Jeg tror nesten han har vært gjennom alle kneoperasjoner som er mulig. Og han var jo skada fra januar til mai, sier Morten Gamst Pedersen.

Min konklusjon er dermed: Her har vi en spiss som en gang var en annen type spiss enn han er nå, som skadefri er blant de beste i PL og som er kapabel til 20 scoringer pr sesong – men som kanskje er for skadet i knærne sine til å kunne nå det nivået han en gang var på.

Så da er vi kanskje litt klokere, noen av oss. Om han blir en suksess eller en skadet fiasko, det gjenstår å se. Men navnet hans kan uansett ingen røre ved; det er Champions League-klasse.

Legg igjen en kommentar