Hva er det med Sparky og Santa?

Roque Santa Cruz. Kult navn. OK spiller. Men er han noe mer enn nettopp dét, en OK spiller?

Jeg vet alt om å henge meg opp i ting, språket for eksempel. Eller statistikker. Jeg kan bli syk av å ikke ha oversikt, for eksempel. Og det er jo sykt i seg selv. Så jeg tror jeg vet litt om hvordan Mark Hughes har det med Roque Santa Cruz; han er fullstendig opphengt. Han bare ha spilleren. Litt som den gamle melkereklamen, hvis noen husker den; må ha det, bare mååå ha det.

Så etter å ha fått nei, nei og atter nei i fjorårssesongen, så trodde jeg kanskje at Hughes, når han fikk tenkt seg om og det var et helt, stort overgangsvindu (teit ord) foran ham, at han ville finne bedre spisser enn Santa når han fikk tid til å tenke. Men Hughes er fortsatt helt opphengt. Han skal ha Santa, koste hva det koste vil. Det er som en sykdom for Hughes, og det finnes ingen medisin mot det; han er så sikker på at dette er rett mann for City at han på mange måter legger hodet sitt på blokka for Santa.

Og det er ganske friskt, for en spiller som har vært mer skadet enn god, som fyller 28 til seriestart og som ikke har hatt så mange gode sesonger på A-nivå akkurat, og som City vil miste til Sør-Amerika for landskamper da og nå.

30 mål på 70 kamper for Blackburn har Roque Santa Cruz klart på to sesonger. Det er – som det meste andre med fyren – helt OK. Og joda, jeg ser selvsagt poenget; han skal være den store sterke der fremme, den som skal gjøre de andre gode osv. med sitt nærvær, sin fysikk og sitt hodespill, veldig mye av det City har manglet de siste sesongene.

Men 18 millioner pund? Sykt igjen. Jeg garanterer at det finnes langt bedre spisser med de samme kvalitetene der ute, til den prisen. Men for Mark Hughes er det ingen vei tilbake; han får ikke fred før Roque Santa Cruz spiller i Manchester City, for hans lag. Uansett om han mister jobben på det, virker det som. Det er ingen vei tilbake; Sparky må ha Santa.  Må bare…

I tillegg vil han ha Tevez. Og da er jeg spent på hvordan han skal få plass til alle stjernene sine. For City spiller ikke så mange kamper at stjerner vil akseptere rulering. Skal han spille 4-2-3-1 (zzz), 4-4-2? 4-1-4-1? 4-3-3? Hvor skal han gjøre av Bellamy? Hva med Petrov? Elano? Ireland? Johnson? Alle de defensive midtbanespillerne han har kjøpt?

Jeg tror ikke han gidder tenke på dette, ikke før han har landet Santa Cruz, besettelsen.

Vi har alle vårt; Mark Hughes har Santa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.