Robinho i form da Brasil sikret semifinaleplass

Det er ikke Brasils første seier i årets utgave av Confederations Cup, men seieren over Italia er et godt bevis på hvilket lag som for øyeblikket er i teten når det gjelder verdens beste fotball-landslag..

Den regjerende verdensmesteren Italia møtte Brasil til dyst i Pretoria(lokalt: Tshwane) i kveld. Dette var det pressen og journalistene kalte for thriller-oppgjør før det hele startet, men etter 90 minutter pluss tillegg var ydmykelsen et faktum. Sambadanserne kan reise til Johannesburg med god samvittighet og en 3-0 -seier over Marcelo Lippis mannskap fra støvelnasjonen. Det prestisjetunge oppgjøret var over på åtte minutter.

– Jeg føler meg litt bitter, og spillerne er triste. De viste ikke fram et fint bilde av Italia, men vi vet at bildet ikke er det samme som er blitt portrettert i de siste kampene, sa Lippi.

Kampen bestod av stjernespillere som Fabio Cannavaro, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo og Luca Toni på den ene siden, mens Kakà, Lucio og vår kjære Robinho sto på den andre siden.

Førsteomgangen av oppgjøret var jevnspilt, men Brasil hadde marginene, noe italienerne til deres irritasjon manglet. Når dommeren blåste lagene inn til pause, hadde Brasil(med hjelp) allerede klart å sette tre baller i nettet bak Gianluigi Buffon. Første mål ved Sevilla-spissen Luis Fabiano, det andre målet fra samme mann mens siste og tredje mål for kvelden ble styrt i mål fra Italia- og Liverpool-spiller Andrea Dossena.

Det skal nevnes at Robinho var inkludert i Brasils siste scoringer. Han sto bl.a. for pasningen som Dossena senere lurte bak sin egen keeper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.