Velkommen til realitetene, eiere

Det er mulig de tror dette er et reality-show, men sannheten er at det er reality – uten show. Når sjefen for Abu Dhabi-gruppen sier at han er frustrert over at det er en pris når City skal kjøpe spillere og en annen pris for andre klubber som kjøper, da får jeg bare ønske direktør Khaldoon lykke til i fotballens verden.

Det tok kanskje ni måneder for sjeikene å finne ut hvordan forretninger drives innen fotball. Men nå har de altså skjønt én ting: de som har mest penger betaler mest. Enkelt? På en måte. Urettferdig? Kanskje. Men sånn blir det når du – offisielt eller uoffisielt – annonserer at du har mest penger av alle.

Da Roman Abramovitsj kjøpte Chelsea, skjedde nøyaktig det samme. Alle visste nå at Chelsea var eid av en rik mann, og at Chelsea plutselig gikk fra å være en klubb med stor gjeld til en klubb med mange penger – til spillerkjøp. Derfor betalte de også, stort sett, dobbel pris for alle de ville ha. Vår egen lille stjerne, Shaun Wright-Phillips, er et godt eksempel. I 2005 var markedsverdien hans på rundt 10 millioner pund. Arsenal ville betale den summen, og det  var egemtlig mest naturlig for Shauny å spille der siden hans adoptivfar Ian er en gammel Arsenal-helt.

Men så kom Chelsea og doblet. 21 millioner. Og det er klart at økonomisk skakk-kjørte City benyttet sjansen.

I Norge betalte Rosenborg dobbel pris til norske klubber, lenge. Christer George, Morten Knutsen, Frode Johnsen, Petter Belsvik – for å nevne noen. Alle kostet det dobbelte av verdien sin, minst.

I Tyskland betaler Bayern München mest for spillere de bare MÅ ha. I Italia det samme med de største klubbene, det samme i Spania.

Nå er ikke Manchester City noen toppklubb, men vi har penger. Det vet andre klubber, og prisen skrus opp. Jeg mener City allerede har betalt nær dobbel pris for både de Jong, Bridge, Bellamy og til dels Barry. Prisen på Robinho regner jeg ikke med. Den er for syk, men hva gjør ikke eiere med masse penger for å sikre seg et personlig smykke?

Så Abu Dhabi (høres ut som Fred Flint rope jabba-dabba-du-hu….) har endelig skjønt hvordan andre utnytter at noen har mye penger. Direktør Khaldoon sier at det har ført til at City har trukket seg ut av mange forhandlinger, noe jeg applauderer. Men du skal se at de betaler – når desperasjonen på nye spillere blir stor nok.

Personlig mener jeg at vi ikke trenger seks nye spillere, som det hevdes at City skal kjøpe. Det er bedre å kjøpe to klassespillere til, for så å fylle stallen med talent, enn å ende opp med en spillerstall med altfor mange spillere som føler og mener at de bør og skal spille hver kamp.

Det gir gode muligheter for trøbbel i hvert fall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.