Citys 34 best goals – part one

I denne lille serien på to deler har jeg prøvd å finne frem til de flotteste scoringene jeg har sett av City gjennom de siste 40 år. Noen kjenner dere godt til, andre er kanskje mer perifere. Men alle er flotte scoringer. Og smaken er alltid forskjellig, så har jeg glemt en klassiker eller to, så meld gjerne ifra.

Her kommer mine nest beste – fra 34-18:

34. Rodney Marsh – mot Derby april 1972. Fikk ballen på kanten, spilte ballen forbi en, så en til og tok igjen ballen på andre siden før han banken ballen i mål. City vant 2-0.

33. Trevor Francis – mot Stoke  september 1981. I sin debutmatch lagde han et solomål av høy klasse og viste hvorfor City betalte 1.2 millioner pund for ham. City vant 3-1.

32. Paul Walsh – mot Tottenham oktober 1994. Dette var den lille spissens store kamp. Ved en anledning fintet han seg gjennom hele forsvaret før han scoret. City vant 5-2.

31. Mick McCarthy – mot Manchester United oktober 1986. Headet en corner knallhardt i mål fra 13 meters hold, så hardt at det ristet i nettet lenge etterpå. Kampen endte 1-1.

30. Robinho – mot Twente november 2008. Skrudde ballen i krysset med kirurgisk presisjon, fra hjørnet av 16-meteren. Snakk om kontroll over føtter og ball. City vant 3-2.

29. Paulo Wanchope – mot Sunderland august 2000. I Citys første hjemmekamp i Premier League på mer enn fire år, gjorde Wanchope tre mål, et av dem et fantastisk solomål der han brukte alt han har av teknikk og fysikk. City vant 4-2.

28. Shaun Wright-Phillips – mot Arsenal januar 2005. Arsenal var store favoritter, men City hadde en SWP som var bedre enn alle Arsenals stjerner. Fikk ballen på 25 meter, gikk tre meter – og banket ballen i krysset bak en sjanseløs keeper. Kampen endte 1-1.

27. Colin Bell – mot Chelsea oktober 1970. Et totalt ufarlig innlegg fra venstre ble møtt av Bell på motsatt side, som tok ballen på direkten og klinket den i mål før noen rakk å tenke «mål.» Kampen endte 1-1.

26. Dennis Tueart – mot Swansea oktober 1982. City fikk indirekte frispark på sju meter, skrått. Swansea satte opp mur på streken, Asa Hartford vippet ballen til Tueart – som klinket den i nettaket på direkten. City vant 2-1.

25. Niclas Jensen – mot Leeds januar 2003. Tok et innlegg fra høyre på direkten med venstrefoten fra kanten av 16-meteren, og ballen fløy i mål på vakkert vis. City vant 2-1.

24. Francis Lee – mot Norwich august 1972. Gjentok den samme frisparkvarianten som var en suksess i Charity Shield mot WBA i 1968: Summerbee og Lee sto ved ballen, Lee begynte å løpe, Summerbee slo ballen til Bell som sendte den videre til Lee i fart – og denne skjøt i mål uten at Norwich skjønte noen ting. City vant 3-0.

23. Paulo Wanchope – mot Burnley desember 2001. Fikk ballen på høyresiden, brukte fart mot mål, men kom litt skrått. Da alle ventet innlegg, brukte han kjempekreftene og bare banket ballen i motsatt kryss, hardt og presist. City vant 5-1.

22. Clive Allen – mot Chelsea oktober 1989. Et langt oppspill, Allen med siden mot mål på rundt 30 meter, lot ballen sprette – og tok den så på volley og Chelsea kunne bare se på at mesterskuddet gikk i tverrligeren og inn. Kampen endte 1-1.

21. Paul Power – mot Ipswich april 1981. Det sto 0-0 i semifinalen i FA-cupen da City fikk frispark helt mot slutten av kampen. Power tok fart, skjøt – og ballen fikk en merkelig blanding av kraft og dupp over keeper Paul Cooper og i mål til finale for City. City vant 1-0.

20. Andy Hinchcliffe – mot Manchester United september 1989. Ian Bishop fikk ballen på midten, vendte opp og slo en perfekt crosser til en David White i fart som slo på direkten inn foran mål der venstreback Hinchcliffe headet ballen i krysset. Kampens vakreste angrep. City vant 5-1.

19. Shaun Wright-Phillips – mot Manchester United mars 2004. City ledet 3-1 og SWP skulle vel bare drøye tida, egentlig. Så han spaserte oppover langs kanten, fikk en mann mot seg, løp litt fortere og tenkte sikkert: Jeg bare får ballen vekk. Den gikk i en vakker bue over keeper, fra svært skrått hold, via tverrligger og i mål. City vant 4-1.

18. Elano – mot Newcastle september 2007. Frispark, skrått 20 meter, tre meters fart, strak vrist – og vips så føk ballen som et prosjektil bak keeper Shay Given. Hardt og brutalt. City vant 3-1.

Forts. følger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.