City ønsker kompensasjon for Sturridge, Hart til Birmingham?

Manchester City vil forlange opptil £ 10 million i utdanningskompensasjon for Daniel Sturridge dersom han, som forventet, skriver under for Chelsea i løpet av sommeren. Mens Joe Hart trolig spiller i Birmingham neste sesong.

Sturridge, som har vært i City siden han var 13 år, har takket nei til Citys siste og endelige kontraktsforslag, og kan komme til i havne i Chelsea som frister med en skyhøy lønningspose for den kontraktsløse unggutten.

Men ettersom Sturridge er under 24 år kan City forlange en såkalt utdanningskompensasjon for spilleren. Dersom saken til slutt havner hos fotballforbundet for fastsettelse av kompensasjon, vil trolig City vise til at Hull måtte betale rundt £ 6 million for Frazier Campbell da han nylig kom fra Manchester United samt til Arsenal som måtte ut med totalt £ 12.5 million inkludert klausuler da de hentet den daværende 16-åringen Theo Walcott fra Southampton i januar 2006.

Ellers meldes det fra England at Joe Hart skal ha gitt et muntlig ja til en utlånsavtale med Birmingham gjeldene for hele neste sesong, og med usikter for en permanent overgang neste sommer.

Hart, som har slitt reservebenken i City etter at Shay Given kom fra Newcastle i januar, trenger å spille førstelagsfotball dersom han skal være aktuell for Fabio Capellos landslagstropp til neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.