Hva skal vi med «Garry Barry?»

SKOPJE (VG) Er Gareth Barry et godt kjøp som vil løfte City, eller er han nok en OK spiller, som havner på nivå med resten så fort han får på seg blå drakt og han vet at kontoen vokser enda raskere?

Dette er et spørsmål som opptar meg, her jeg sitter på hotellrommet i Makedonias hovedstad Skopje, mens jeg venter på at Drillo skal sende sine beste menn ut på banen lørdag kveld.

– Gareth Barry spiller aldri en dårlig kamp. I Villa kalte vi ham bare Mr Reliable, sier John Carew til meg. Han mener City har fått tak i en meget god spiller, en som vil løfte laget vårt. Og Carew ser ikke bort fra at City blir gode neste sesong. Han ser hvor pengene er for tiden.

– Tror du Barry bare er ute etter penga? spør jeg.

– Nei, han er ikke en sånn type. Han er altfor seriøs og har store ambisjoner, svarer Carew.

– Men da kunne han jo valgt sikrere, en av de fire store?

– Ja, men kanskje han ser at City raskt kan komme dit. De har jo pengene, svarer Carew.

– Tar du samme veien? spør jeg.

– De har jo vist interesse, svarer han mens han forter seg å legge til at han har det veldig bra i Aston Villa.

– Et meget godt kjøp, sier Ståle Solbakken på telefon fra Kreta. Han mener Barry holder høyt nivå og garantert vil løfte City.

– Blir det Kompany bak da? spør Ståle.

– Ja, kanskje det ja. Jeg ville brukt Barry som midtstopper, for å ha en spillende mann bak, svarer jeg.

Citymann Rolf Brown på jobben min har alltid kalt ham «Garry Barry», fordi han synes det er morsomt. Garry Barry. Jeg tror jeg skal kalle ham det jeg også. Jeg husker jeg var i England mot slutten av 1990-tallet og så en av Barrys første kamper for Villa. Han spilte venstre stopper i et 3-5-2 og det var ikke vanskelig å se at han var en spiller som kom til å bli god. Fysisk sterk allerede i tenårene, og med et meget godt venstrebein og solid teknikk, var han absolutt en mann for fremtiden.

12 sesonger og 366 Premier League-kamper senere er han klar for City. Bare 22 mann har spilt flere kamper siden P.L. ble innført i 1992/93, og Barry er fortsatt bare 28 år. Han er sjelden eller aldri skadet og han er svært seriøs.

I det hele tatt så har Mark Hughes gått for Premier League-erfaring i sine siste spillerkjøp: Shay Given har 13 sesonger, Barry 12, Wayne Bridge 11 og Craig Bellamy ni strake sesonger i det som kalles verdens tøffeste liga.

Vi må tro at Hughes vet hva han gjør, vi har ikke noe valg, siden han har stafettpinnen som manager. Og de fleste virker fornøyd med kjøpet av Gareth Barry. Selv er jeg – som vanlig – litt skeptisk. Ikke til spilleren, men til om vi egentlig trenger ham. Kanskje, siden han er sett på som en ledertype, en som bærer kapteinsbindet som det skulle være en selvfølge, at han er mannen vi trenger. Men da bør han være kaptein og spille sammen med Onuoha i midtforsvaret. Vi trenger noen til å ta med seg ballen bakfra. Barry kan være mannen, men jeg er ganske sikker på at han er tiltenkt midtbanen.

Fordi det er sentralt på midten han vil spille, og det skal være mye av grunnen til at det ikke ble Liverpool, der han var sett på som en midtbanespiller på venstresiden.

Fordelen med Barry er at han kan spille både stopper, back, sentral midtbane, indreløper og venstre kant.

Men 12 millioner pund? Jeg synes det er for mye, selv om han er engelsk landslagsspiller. Men det er ingen big deal, jeg skjønte med en gang vi ble overtatt av ararbere at City nå må betale det dobbelte for alle.

Barry Barry burde han kanskje het, eller Garry Garry.

Han er uansett velkommen. Jeg håper bare han står fram, leder og driver fram et City-lag, er sjef og gir oss noe ekstra, ikke bare blir en av mange like spillere som gjør en OK jobb, henter inn masse penger og ikke styrker City nevneverdig.

Vi har hatt nok av dem de siste årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.