10 år etter

I dag, 30.mai, er det nøyaktig 10 år siden den etterhvert så sagnomsuste Play-off kampen mot Gillingham på Wembley.

Manchester City var helt nede på det tredje nivået i ligasystemet for første gang i historien. Etter en heller svak start på sesongen, der bunnnivået kom med tap 2-1 borte for York like før jul i 1998, snudde det for alvor i andre halvdel og vi tapte kun 2 av de siste 24 kampene.

Dette til tross, den svake starten gjorde at vi kun ble nummer tre etter Fulham og Walsall som rykket direke opp.

I Play-off møtte vi Wigan. Første kamp, på bortebane, endte 1-1 etter at Paul Dickov utliknet i det 78.minutt etter at Stuart Barlow hadde sendt hjemmelaget i ledelsen i kampens første spilleminutt.

Hjemme på Maine Road sørget Shaun Goater for kampens eneste scoring i det 27.minutt, og dermed finale på Wembley mot Gillingham som slo ut Preston i sin Play-off semifinale.

I finalen, foran 76.935 tilskuere, trodde vel de aller fleste at løpet var kjørt da først Carl Asaba gav Gillingham ledelsen i det 82.minutt, før Robert Taylor økte til 2-0 i det 87.minutt.

Menn en redusering av Kevin Horlock i det 90.minutt sørget for ny spenning i kampen. Og fire minutter på overtid sørget Paul Dickov for 2-2 og ekstraomganger.

De endte målløst, og dermed måtte det straffespark konkurranse til for å avgjøre hvem som skulle rykke opp.

Her var City best. Kevin Horlock, Terry Cooke og Richard Edghill satte alle inn sine forsøk, mens Paul Dickov bommet. Gilligham bommet på tre av sine fire straffer og dermed var opprykket sikret.

Manchester Citys lag denne dagen:  Nicky Weaver, Richard Edghill, Lee Crooks, Gerrard Wiekens, Andy Morrison, Michael Brown, Jeff Whitley, Kevin Horlock, Shaun Goater, Paul Dickov og Terry Cooke.

Innbyttere: Ian Bishop (inn for Michael Brown i det 63.minutt), Tony Vaughan (inn for Andy Morrison i det 63.minutt) og Gareth Taylor (inn for Lee Crooks i det 85.minutt).

Del 1

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Ogu57QzCONQ]

Del 2

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=9B2wBKQlyZ8]

Del 3

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=mn01toF2waE]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.