Stephen Ireland ble «Årets Spiller»

Ikke uventet har brukerne av ManchesterCity.no, og også den offisielle supporterklubben, kåret Stephen Ireland til «Årets Spiller» sesongen 2008-09.

Ireland vant en totalt overlegen seier i avstemmingen som ble avsluttet søndag. Av 550 stemmer fikk han hele 451, det vil si 82 % av stemmene!!. Nummer to ble Robinho med 42 stemmer (7,6%), mens Shay Given endte på 3.plass med 20 stemmer (3,6 %).

Ireland ble født i Cobh i Irland 22.august 1986, og startet sin fotballkarriere i Cobh Ramblers, og etter å ha prøvd seg i flere engelske klubber, ble han tatt opp i Citys akademi som 15 åring.

Han fikk prøvd seg for første gang på A-lags nivå under pre-season til 2005-06 sesongen, og hans førstelagsdebut for Manchester City kom  den 18.september 2005 da han kom inn som innbytter for Joey Barton i det 81.minutt i en kamp mot Bolton (tap 0-1) på City of Manchester Stadium.

Hans første start på førstelaget kom tre dager senere da City tapte på straffespark konkurranse for Doncaster i Carling Cup etter at det hadde stått 0-0 etter ordinær tid og 1-1 etter ekstraomganger.

Første Premier League start kom hjemme mot Everton 2.oktober 2005(seier 2-0), og Stephen ble likegodt kåret til banens bestemann.

På internasjonalt nivå har Ireland representert sitt hjemland, Irland, på både U-15, U-16 og U-17 nivå før en uoverensstemmelse med trener Brian Kerr gjorde at han ble utelatt fra videre landslagsspill.

Da Steve Staunton overtok det irske a-landslaget i januar 2006, ble Stephen tatt ut i hans første tropp til landskampen mot Sverige. Og Stephen fikk sin første A-landskamp da han kom inn og erstattet John O’Shea. Sin første labdslagsscoring fikk han 7.oktober 2006 da Irland tapte 5-2 for Kypros.

I september 2007, foran en landskamp borte mot Tjekkia,  fikk Stephen lov til å reise hjem ettersom han sa hans bestemor var død. Men pressekorpset fant fort ut at bestemoren levde i beste velgående, og da forandret han historien til at det var den andre bestemoren, men også hun levde i beste velgående. Fakta var at han ville hjem til sin kjæreste som følte seg alene etter at hun hadde hatt en spontan abort.

Ireland har ikke spilt for sitt hjemland etter denne episoden.

Sin unge alder til tross, står han allerede bokført med 146 kamper og 20 scoringer for City til nå. Denne sesongen har han imponerende 50 kamper og 13 mål.

Vi ser fram til mye moro med Stephen Ireland og resten av spillerne til neste sesong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.