…and on the positive side…

Etter nærmere 78 artikler med masse gørr og snørr og det som verre er fra mannen på bildet, så kommer det her en meget positiv sak om Manchester City F.C. og sesongen 2009.

Med en serierunde igjen å spille ser det sånn ut:

** City blir nummer ni eller 10. Det er femte gangen vi er inne på Topp 10 i Premier League.

** Neste sesong blir vår åttende strake sesong i den øverste divisjonen. Det er det mest stabile vi har prestert siden vi rykket ned i 1983 (17 strake sesonger, 1966/67-1982/83).

** City har vunnet 12 hjemmekamper (kan bli 13) i ligaen denne sesongen. Bare ligamester United har vunnet flere, og det er det beste vi har gjort i Premier League. Sist vi vant like mange (eller flere, kommer an på søndag) var i 1991/92 da vi vant 13. Men da var det 21 hjemmekamper mot 19 nå. Vi må helt tilbake til 1977/78 for å finne en prosentvis større andel hjemmeseirer (14 av 21).

** Vi er nummer fire i antall poeng hjemme (blir nummer tre om vi vinner søndag). Det er det beste vi har gjort i Premier Leagues historie.

** Kun fire lag har scoret flere mål enn City totalt. Det er det høyeste vi har vært i Premier League (tangering av 2003/04).

** Robinho kan bli nummer fire på scoringsstatistikken. Ingen City-spiller har vært så høyt i Premier League. David White (1992/93) og Nicolas Anelka (2003/04) ble nummer seks.

** Robinho er nummer fem i antall målpoeng (mål pluss assist) med 19 poeng. Stephen Ireland er nummer 11 med 18 poeng. Av sentrale midtbanespillere er bare Gerrard og Lampard bedre enn Ireland denne sesongen.

** Gerrard er best i poeng-produksjon pr. kamp (0,83 poeng), mens Robinho er på en pen sjuendeplass med 0,63.

** Publikumsmessig trekker City femte mest mennesker i snitt (42,661), mer enn Chelsea og rett bak Liverpool.

** Hadde kampene vært avgjort etter én omgang så ville City ligget på en sjetteplass, kun tre poeng fra Champions League-plass...

** Kun fire lag har fått færre gule kort enn City denne sesongen (51).

I tillegg har vi en flott stadion og rike eiere.

Kan det egentlig bli noe særlig bedre? (jo kanskje litt…)

Det  var mye positivt, så i kjent stil klarer jeg ikke helt dy meg til slutt:

Richard Dunne har flest røde kort i hele Premier Leagues historie (8).

Kløna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.