Tottenham – Manchester City 2-1

En straffe fem minutter før slutt sørget for at Tottenham tok alle tre poengene i lørdagens kamp på White Hart Lane.

{sidebar id=1}Hjemmelaget var klart best før hvilen og ledet 1-0 til pause etter en scoring av Jermain Defoe. City kom mye mer med i den andre omgangen og utliknet ved innytter Valeri Bojinov, før Robbie Keane ble matchvinner da han satte inn en straffe med fem minutter igjen  å spille.

Mark Hughes måtte klare seg uten både Robinho og Shaun Wright-Phillips, noe som betydde at Martin Petrov fikk sjansen fra start. Eller startet vi med de samme som sist.

Allerede etter ett minutt satt Jermain Defoe ballen i mål bak Shay Given, men scoringen ble korrekt annulert for offside. Og tre minutter senere var Defoe frampå igjen, men Gievn fikk slått til corner med en glimrende enhåndsredning.

Roman Pavlyuchenko prøvde seg med et skudd fra rundt 20 meter i det 14.minutt, men nok en gang vartet Shay Given opp med en flott redning. Og i det 19.minutt var Jermain Defoe, av alle, høyest på en corner, men også denne gang avverget Shay Given med en reaksjonsredning.

City skapte lite framover, vi hadde en del fikse kombinasjoner, men det knyttet seg når vi nærmet oss Tottenhams 16-meter. Vår første skikkelige sjanse kom midtveis i første omgang da Felipe Caicedo dro seg fint fri før han fant Martin Petrov ute på vår venstreside, han dro seg inn men avsluttet svakt rett på keeper fra 14-15 meter.

Men i det 29.minutt kunne selv ikke Shay Given stå i mot lengre. Tom Huddlestone fikk ballen ute på vår venstreside, la inn foran mål. Der lurte Jermaine Foe seg inn bak Richard Dunne og satte ballen i mål fra kort hold.

Like etter måtte Elano gi seg med en skade og ble erstattet av Pablo Zabaleta. Hjemmelaget burde doblet sin ledelse ti minutter før pause da Robbie Keane fikk legge ned ballen mellom to City-forsvarere, men hedigvis bommet han på ballen da han skulle sette den i mål.

Felipe Caicedo fikk to gode muligheter til å utlikne i løpet av de ni første minuttene av den andre omgangen. Først ble han spilt fri av Stephen Ireland og prøvde å lobbe over keeper som stod langt ute, men lobben ble for unøyaktig og keeper reddet enkelt. Deretter dro han seg fri på kanten av 16 meteren før han sendte i vei et skudd fra god posisjon som gikk håpløst utenfor.

Etter en times spill kastet Mark Hughes ut sine to siste kort i jakten på scoringer. Martin Petrov og Felipe Caicedo ble tatt av banen og erstattet med Benjani og Valeri Bojinov.

Et par minutter senere fikk Richard Dunne en stor sjanse etter en corner, men skuddet fra 6-7 meter gikk en meter over mål. Men minutter senere var det klart for 1-1. Bojinov, som nettopp var kommet inn, kombinerte fint med Stephen Ireland før han dundret ballen i mål fra 11-12 meters hold. En flott scoring!!.

Benjani fikk en god mulighet i det 72.minutt etter at Vincent Kompany kom seg ned til linja og la tilbake, men ble såpass forstyrret i avslutningsøyeblikket at Tottenham til slutt fikk klarert. Valeri Bojinov var frampå på nytt noen minutter senere, keeper måtte gi en retur på hans skuddforsøk, men Stephen Ireland var akkurat litt for sein til å nå den før hjemmelaget fikk klarert.På motsatt side fikk Luka Modric en stor sjanse syv minutter før slutt, men skuddet fra kanten av femmeteren gikk en meter til side for mål.

Så fem minutter før slutt fikk Tottenham en meget billig straffe av dommer Mark Halsey da innbytter Frazier Campbell falt i en duell med Micah Richards etter et innlegg. Robbie Keane var sikkerheten selv fra straffemerket.

Benjani burde ha utliknet til 2-2 minuttet flør slutt da han fikk stå helt alene på tre-fire meters hold, men ballen kom litt brått på og headingen gikk over.

Mot slutten kastet vi alle mann, inkludert Shay Given, fram på et par cornere men Tottenham red av stormen og er fortsatt med i kampen om en Euopacup plass neste sesong. Mens vi desverre kun har æren å spille for når Bolton gjester City of Manchester Stadium neste søndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.