Citys 75 beste spillere, del 2.

Jeg fortsetter min ferd mot det jeg mener er Citys beste fotballspiller i min tid som supporter. Her er spillerne fra 60-46:

60. Paul Dickov – var en svært begrenset spiller, men med et stort hjerte. Og den goalen i 1999 gjør at han bare må med på listen. Kult-helt.

59. Kevin Horlock – den glemte Wembley-helten, han som sørget for at Dickov ble redningen for City i 1999. Men Horlock hadde masse kvaliteter, blant annet et meget presist venstrebein, som sørget for flotte mål og gode innlegg.

58. Mick McCarthy – en bulldoser av en midtstopper, som erstattet Tommy Caton i midtforsvaret. Headet inn et mål mot United fra 16 meter. Du blir helt av sånt.

57. David James – uten han, men med Seaman resten av sesongen 2003/04 så tror jeg City hadde gått ned. Var fenomenal for oss i to og en halv sesong, spilte samtlige kamper og reddet oss flere ganger.

56. Colin Hendry – elegant stopper, som også var tøff. Trolig Peter Reids dårligste salg, da han lot Hendry reise hjem til Blackburn – der han ble seriemester i 1995.

55. Joe Royle – meget viktig for City da klubben igjen ble å regne med på midten av 1970-tallet. Utrolig sterk og god til å gjøre de rundt seg enda bedre.

54. Ian Bishop – genial ballspiller, men det var West Ham som fikk hans beste år. Synd, fordi vi savnet en Bishop på hele 1990-tallet.

53. Uwe Rösler – tyskeren som ble en stor helt hos Citys supportere, med egen T-skjorte og greier. At bestefaren hans neppe bombet Old Trafford spiller ingen rolle. Rösler chippet Peter Schmeichel – og ble helt uansett.

52. Tommy Hutchison – mest kjent for å ha blitt førstemann i historien som scoret for begge lag i en FA-cupfinale. Men Hutch var så mye mer, en elegent dribler med fart og en god innleggsfot. Men Coventry fikk de beste årene hans. Dessverre.

51. Gary Owen – satte rekord i antall U-21-landskamper i sin tid. Meget god og viktig på Citys midtbane i Colin Bells skadefravær mot slutten av 1970-tallet.

50. Nicky Weaver – en annen kulthelt som må med. Redningene og feiringen på Wembley i 1999 er egentlig nok. Men var også fenommenal for oss i opprykkssesongene 1998/99 og 1999/2000. Jeg trodde han skulle bli Englands neste nummer 1.

49. Terry Phelan – kanskje den raskeste spilleren City noen gang har hatt. Målet mot Tottenham i FA-cupen 1993 var alene verd en plass her. Phelan skar gjennom fra sin backplass og gikk over halve banen før han scoret.

48. Kevin Reeves – Citys andre million-pund-spiller. Scoret ikke så mye, men en meget god spiller som gjorde folk rundt seg gode med intelligens i alt han gjorde. Meget god i lufta til å være såpass liten.

47. Paul Walsh – en av de mest underholdende spillerne City har hatt de siste 25 årene. Meget aktiv, morsom og god. Og med et hjerte av gull.

46. Elano – på sitt beste holder han meget høyt nivå. Men humørsyke og ujevnt spill trekker ned. Fantastisk skudd- og pasningsfot.

forts. følger…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.