Citys 75 beste spillere, del 1

Etter interessant lesing i The Times med Citys 50 beste fotballspillere, har jeg laget min egen private liste. Jeg har kun konsentrert meg om spillere fra min tid; altså siste 40 år. Og jeg har valgt mine 75 beste menn fra 40 år med City.

Her er de 15 første (siste):

75. Andy Morrison – får kultplassen som sistemann. Må med på grunn av at sesongen 1998/99 snudde da tankbilen Morrison løp inn på Maine Road og sparket ned alt og alle – og headet baller i mål fra 16-meteren.

74. Denis Law – spilte bare én sesong, 1973/74, men hadde fortsatt instinktet for mål. Og kommer definitivt med på grunn av målet mot United på Old Trafford i 1974. Om myten sier at scoringen sendte United ned, så stemmer ikke det. De hadde rykket ned uansett. Men alle teorier forsvant i hvert fall med Laws mål.

73. Mike Sheron – morsom spiller, som ble solgt så altfor tidlig fra City. Spilleklok, målfarlig – og med store Dumbo-ører.

72. Mark Kennedy – på sitt beste var han en fryd å se på. Meget god da vi rykket opp igjen i 2000, og hadde et langskudd mot Bolton som alene er nok til å komme med på lista.

71. Martin Petrov – en type spiller alle backer hater å spille mot; går mot deg hver gang, med fart og stort mot. Vi får håpe skadene ikke gjør ham til en «one season wonder.»

70. Nicky Reid – en av Allisons «babies». Ledertype og like tøff i stilen som gamle Mike Doyle. Meget god sammen med Caton i midtforsvaret.

69. Steve Redmond – lederen blant «class of 86», kaptein og den mest stabile spilleren av denne generasjonen, fram til han plutselig stagnerte og ble solgt på begynnelsen av 1990-tallet.

68. Garry Flitcroft – kanskje den beste midtbanespilleren City fikk frem på hele 1990-tallet. Men akkurat da han hadde tatt lederrollen, ble han solgt til Blackburn. Synd.

67. Maurizio Gaudinho – bare på lån en halv sesong, men for en spiller dette var. Meget elegant midtbanespiller som åpnet forsvar like lett som han gjorde med biler….

66. Joey Barton – tøffingen. Omstridt, ujevn og omdiskutert. Men på sitt beste en meget god midtbanespiller som fikk med seg én landskamp i City. Jeg tror fortsatt han kunne vært god for City i dag.

65. Stuart Pearce – for sitt bidrag både på- og utenfor banen den sesongen City for alvor ble å regne med igjen, Keegans opprykkssesong 2001/02. Skjøt fortsatt hardt, taklet som bare han kan – og skjøt over på den straffen.

64. Darren Huckerby – sin tids Craig Bellemy, med fart og middelmådig teknikk. Men i Keegans opprykkssesong var han fantastisk. Sånn var han – når selvtilliten var der. Løp fortere enn de fleste – med ball.

63. Clive Allen – en av engelsk fotballs få spillere de siste 40 år som kun scoret mål. Deltok sjelden i spillet, men scoret. Også for City. Burde aldri blitt solgt så kjapt igjen.

62. Bobby McDonald – sjelden vare; en back som scoret masse mål, spesielt etter cornere. Merkelig egenskap. Stabil og god akkurat da et ungt City-lag trengte det. Eneste over 20 år i backfireren vår fra finalen 1981…

61. Micah Richards – utrolig fysikk allerede fra han var liten gutt. Stagnert noe, men fortsatt store muligheter til utvikling. Født 1988.

forts. følger…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.