Everton – Manchester City 1-2

Scoringer av Robinho og Stephen Ireland sørget for at vi for første gang siden i august i fjor kunne reise hjem med tre poeng. Dermed lever fortsatt håpet om en 7.plass og Europacup fotball også neste sesong.

{sidebar id=1}Endelig viste Robinho noe av det han kan også på bortebane, og sammen med vår andre målscorer Stephen Ireland var de hele tiden en trussel mot hjemmelaget.

Mark Hughes gjorde en forandring på laget etter seieren mot West Bromwich forrige helg. Pablo Zabaleta måtte stå over på grunn av en strekk skade, inn kom Micah Richards.

Etter åtte minutter ropte City på straffe da Robinho lurte av Tony Hibbert før han gikk i bakken inne i feltet, men dommer Alan Wiley vinket bare spillet videre. I det 25.minutt var Robinho nok en gang på farten på vår venstre side, denne gang fant han Elano inne i feltet. Elanos skudd ble blokkert, returen havnet hos Robinho som fyrte løs fra 15-16 meter. Men keeper Tim Howard fikk slått til corner.

Noen minutter senere spilte Robinho fri Stephen Ireland, men Leighton Baines fikk kastet seg inn og tacklet Ireland i siste sekund.

Men i det 35.minutt var det endelig klart for 1-0 til City. Det hele begynte med et Everton-frispark langt oppe på vår banehalvdel. Tony Hibbert la inn i feltet, Nedum Onuoha headet ned til Elano som slo en strålende langpasning opp mot Robinho. Robinho lurte først av en mann før han satte ballen mellom beina på keeper og i mål.

Fem minutter etter hvilen fikk Shay Given vist seg fram da Fellaini fikk snudd seg inne i Citys felt og skyte fra fem meters hold, men Given vartet opp med en strålende reaksjonsredning.

I det 54.minutt var det klart for 2-0, og nok en gang kom scoringen etter glimrende kontringsfotball. Micah Richards kastet seg inn og blokkerte et Everton-forsøk, ballen havnet hos Felipe Caicedo. Han la videre ut til Robinho på vår venstreside. Stephen Ireland gikk på et av sine velkjente løp, Robinho la strålende over til Ireland som elegant tok ned ballen før han like elegant trillet den forbi en utrusende keeper. En strålende scoring.

Micah Richards pådro seg en skade da han kastet seg inn og blokkerte og måtte forlate banen, inn kom Gelson Fernandes. Everton-manager, David Moyes, måtte finne på noe og valgte et trippel-bytte etter en times spill. Men like etter byttene ble Phil Jagielka skadet og måtte forlate banen på båre. Dermed måtte hjemmelaget avslutte kampen med 10 mann.

Selv om Everton hadde ballen mye var det vi som skapte de største sjansene og både Robinho og Ireland hadde muligheter til å øke ledelsen.

Men det var likevel Everton som fikk sin redusering fire minutter på overtid da innbytter Dan Gosling satte ballen i mål fra 14-15 meter bak en sjanseløs Shay Given.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.