Manchester City – West Browmich 4-2

Manchester City tok tre viktige poeng i jakten på en Europacup-plass til neste sesong da West Bromwich ble slått 4-2 i en åpen og underholdene kamp på City of Manchester Stadium søndag ettermiddag.

{sidebar id=1}Mark Hughes valgte å gjøre en forandring i startellevern i forhold til torsdagens UEFA Cup kamp mot Hamburg. Nigel de Jong var spilleklar igjen og gikk inn som defensiv midtbane. Micah Richards måtte vike plass og dermed ble Pablo Zabaleta flyttet ned på høyreback-plass.

Begge lag var mer opptatt av å angripe enn å forsvare seg, noe som førte til mange sjanser for begge lag, og gjestene fra Birmingham kunne fort fått med seg minst det ene poenget dersom de hadde vært litt mer effektive foran Shay Given i Citys mål.

City fikk en kjempestart på kampen og ledet 2-0 etter 21 minutters spill. 1-0 kom i det 8.minutt ved Robinho, hans første scoring i 2009. Stephen Ireland fikk ballen midt på West Bromwichs halvdel, la over til Robinho som tok ballen på direkten og satte den sikkert i mål fra 13-14 meter bak en sjanseløs Scott Carson.

I det 21.minutt var det klart for 2-0. Elano tok en corner, og etter litt fram og tilbake havnet ballen hos Nedum Onuoha som headet den i mål fra 5 meters hold. West Bromwich protesterte heftig på dommeren etter at de mente Felipe Caicedo var for hardhendt i en duell med keeper, men det eneste de oppnådde med protestene var gult kort til Scott Carson.

Men nedrykkstruede gjester hadde ikke til hensikt å gi seg, og skapte gang på gang farligheter der blant annet Caicedo reddet på streken etter at Shay Given hadde rotet det litt til på en corner. I det 37.minutt fikk de imidlertid uttelling. City sov litt i forsvar og Marc-Antoine Fortune fikk legge tilbake til Chris Brunt som satte ballen i mål helt upresset fra 16 meter.

Og ti minutter ut i den andre omgangen utliknet West Browich. Nedum Onuoha lagde et unødvendig frispark på rundt 20 meters hold. Chris Brunt tok fart og satte ballen forbi muren og i mål.

Men våre gutter hadde ikke til hensikt å gi fra seg poeng og gikk rett i angrep etter utlikningen. Elano ble lagt i bakken av Jonas Olsson, og var sikkertheten selv på det påfølgende straffesparket. Dermed var vi på nytt i føringen bare minuttet etter at gjestene hadde utliknet.

Det var tydelig å se at torsdagens tøffe kamp mot Hamburg fortsatt satt i beina på flere av våre spillere og West Bromwich presset på i håp om en ny utlikning. De skapte flere halvsjanser, men også vi skapte flere sjanser på kontringer .

Det var derfor ingenting å si på at Daniel Sturridge punkterte kampen med sin scoring tre minutter på overtid. Stephen Ireland ble spilt fri, men i stedet for å avslutte selv trillet han ballen til en bedre plassert Daniel Sturridge som enkelt satte ballen i mål.

City måtte forøvrig avslutte kampen med ti mann etter at Pablo Zabaleta måtet gi seg med en strekkskade tre minutter før ordinær tid var ute. Da hadde vi allerede benyttet oss av alle tre innbyttene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.