Manchester City – Hamburg SV 2-1

Våre gutter gjorde et tappert forsøk og viste heltemodig innsats foran et fullsatt City of Manchester Stadium, men det ble ett mål for lite til å sikre minimum ekstraomganger.

{sidebar id=1}Utgangspunktet var mildt sagt vrient etter 1-3 på bortebane, og da José Pablo Guerrero utnyttet nøling i City-forsvaret allerede etter 12 minutter, så det bekmørkt ut på City of Manchester Stadium.

Piotr Trochowski inviterte imidlertid de lyseblå inn i kampen om avansement igjen da han handset i eget felt bare fem minutter seinere.

Elano var sikkerheten selv da han hamret ballen inn helt inne ved stolpen og etterlot Frank Rost sjanseløs, selv om HSV-keeperen i det minste gjettet på riktig hjørne.

Det skulle bli den siste oppturen brasilianeren med den presise dødballfoten skulle få, for ingen skal beskylde ham for å ha hatt marginene på sin side på tross av to tilnærmet perfekt utførte frispark.

To minutter før pause fikk City frispark på 25 meter og Elano tok oppstilling. Med kraft, skru og dupp løftet han ballen over muren før den slo i tverrliggeren bak en paralysert Rost.

Felipe Caicedo brakte ytterligere spenning til oppgjøret da han kranglet med seg en pasning fra Stephen Ireland og bredsidet ballen forbi Rost til 2-1 etter 50 minutter.

Like etterpå luktet Elano på utligning da han fikk en ny mulighet fra farlig frisparkhold. I likhet med i første omgang var de ørsmå marginene på bortelagets parti.

Denne gang var høyden riktig, men retningen noen centimeter for langt til venstre og ballen slo i stolpen og ut, og føyde seg inn i den fotballhistoriske rekken av eminente forsøk som hadde fortjent en langt bedre skjebne.

Felipe Caicedo kommer nok også til å ha en søvnløs natt foran seg. Den kraftfulle ecuadorianeren fikk en alle tiders mulighet da ballen dalte ned i beina hans fire meter fra mål, men på tragikomisk vis blåste han forsøket himmelhøyt over tverrliggeren.

Dessuten beviste Micah Richards at han først og fremst er bedre til å avverge enn å gjøre mål da han sleivet i vei en avslutning fra opplagt scoringsposisjon.

Det aller meste handlet om Manchester Citys jakt på målet som i det minste ville ha sikret dem ekstraomganger, men da trykket mot HSV-målet var som aller mest intenst, sørget kaptein Richard Dunne for å pådra seg et unødvendig gult kort – hans andre for kvelden.

Med 10 mann ble det vanskeligere å opprettholde presset, og dermed slapp Martin Jols menn unna med skrekken og tok seg videre til semifinale.

City kom inn i årets Uefa-cup på fair play-kvoten. Nå håper Stephen Ireland at City kan bruke kveldens heroiske forestilling til å kvalifisere seg til neste års turnering gjennom en solid sluttspurt i Premier League.

Vi er nødt til å gjenskape denne entusiasmen hver uke framover. Vi må ikke la dette ødelegge sesongen vår, men reise oss og forsøke å greie sjuendeplassen i ligaen, påpeker iren.

Manager Mark Hughes forsøker også å trekke veksler på de positive sidene ved kveldens kamp.

Vi er stolt av prestasjonen vår. Det var en stor kveld for oss og vi leverte en real forestilling full av vilje og innsats. Vi fortsatte å prøve å gjøre de rette tingene ved å legge presss på backfireren deres, noe de ikke kunne stå imot. De er et godt lag, men vi fikk dem til å se nokså ordinære ut til tider, sier Hughes.

Han deler så definitivt Irelands oppfatning av at klubben kan bli å finne blant deltagerne i UEFA Europa League som sparkes i gang til høsten.

På bakgrunn av kveldens prestasjon, tror jeg det. Det var viktig at vi statuerte et godt eksempel, noe alle kunne se, understreker Hughes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.