Manchester City – Fulham 1-3

Fulham tok, som forrige sesong, med seg alle tre poengene etter å ha ligget under til pause. Stephen Ireland gav City ledelesen i det 28.minutt, men tre mål for gjestene i andre omgang gjorde at de til slutt tok en fortjent seier.

{sidebar id=1}Mark Hughes ble tvunget til å gjøre flere forandringer på grunn av skader. Hverken Vincent Kompany, Shaun wright-Phillips, Benjani, Wayne Bridge eller Craig Bellamy ble kampklare. I tillegg ble Robinho for første gang henvist til benken. Gledelig var det at Martin Petrov var tilbake igjen fra start, det samme var blant andre Kelvin Etuhu og Valeri Bojinov.

Andy Johnson fikk den første muligheten for gjestene allerede etter ett minutts spill etter sløvt forsvarsspill av Micah Richards, men Nedum Onuoha fikk blokkert skuddforsøket fra 15-16 meter. Og tre minutter senere fikk Bobby Zamora en ennå større sjanse etter at Richard Dunne rotet det til, men Shay Given var med og reddet mesterlig. Og minuttet etter dette igjen ropte Fulham på straffe da Andy Jonhson gikk i bakken etter en duell med Dunne, men dommer Mark Halsey vinket spllet videre. Clint Dempsey fikk også en god mulighet, men sklei i skuddøyeblikket.

Etter en lurvete åpning kom City etterhvert mer til hektene, men skapte ikke noe å skrive hjem om før i det 28.minutt. Men da ble det attpåtil scoring. Stephen Ireland fikk ballen på egen halvdel, gikk og gikk uten at Fulham så ut til å bry seg nevneverdig før han sendte i vei et skudd fra rundt 25 meter som gikk via en Fulham-spiller og i mål bak en sjanseløs keeper.

Fire minutter senere forsøkte Valeri Bojinov seg med et skudd fra rundt 20 meter som gikk like til side for mål etter at Pablo Zabaleta hadde snappet opp ballen fra Fulham-forsvaret. Kelvin Etuhu fikk en sjanse på en corner et par minutter før hvilen, men det endte bare i en ny resultatløs corner.

Valeri Bojinov fikk den første muligheten i den andre omgangen da Micah Richards gikk på et fint raid langs høyrekanten i det 48.minutt. Ballen havnet hos Bojinov inne i feltet, men bortelaget fikk blokkert skuddforsøket.

I det 50.minutt var det klart for 1-1. Og nok en gang fikk vi et mål imot etter forferdelig dårlig forsvarsspill. Denne gang var det Pablo Zabaleta som var synderen. Fulham snappet hans forferdelige pasning, ballen havnet hos Clint Dempsey som enkelt satte ballen forbi Shay Given fra 15-16 meters hold.

Og ni minutter senere hadde ex-City spiller, Dickson Etuhu, snudd kampen for gjestene. nedum Onuha forsøkte å klarere, ballen havnet i Nigel de Jong og spratt til Etuhu som satte ballen i krysset fra 16 meters hold.

Mark Hughes måtte finne på noe og hab valgte et dobbeltbytte der Kelvin Etuhu og Martin Petrov gikk ut og ble erstattet av Robino og Daniel Sturridge. Og Robinho kunne ha utliknet etter bare noen minutter på banen da han ble spilt fri av Daniel Sturridge, men keeper fikk såvidt fingertuppene på avslutningen og Fulham fikk til slutt kontroll.

På motsatt side fikk Andy Johnson en stor sjanse et par minutter senere, men brukte litt for lang tid på å avslutte og Richard Dunne fikk kastet seg inn og blokkert. Mens Brede Hangeland headet over på åpent mål i det 74.minutt etter at City ikke klarte å klarere skikkelig etter et frispark.

I det 83.minutt punkterte Clint dempsey kampen med sin andre scoring for dagen. Denne gang vat det Richard Dunne som solgte seg høyt oppe på banen, Bobby Zamora fant Dempsey som satte ballen sikkert i mål bak en sjanseløs Given.

Ched Evans kunne redusert et par minutter senere da han var høyest på et innlegg, men nok en gang vartet Fulhams keeper opp med en kjemperedning. De siste minuttene kontollerte gjestene fra London det meste og tok til slutt en fortjent seier mot et for dagen svakt City-lag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.