Hamburg SV – Manchester City 3-1

Vi har fått et meget vanskelig utgangspunkt foran neste ukes returoppgjør på City of Manchester Stadium etter at Hamburg vant fullt fortjent 3-1 i den første kampen på Nordbank Arena i Tyskland torsdag kveld.

{sidebar id=1}Og hadde det ikke vært for storspill av Shay Given, hadde vi trolig allerede vært utslått før returoppgjøret. Selv med et mål i mot før minuttet var spilt, var hjemmelaget dominerende i store deler av kampen og skapte stadig store problmere for vårt forsvar.

Både Stephen Ireland og Wayne Bridge bestod tester før kampen, og gav manager Mark Hughes flere muligheter når han skulle komponere sitt lag. Daniel Sturridge fikk også sjansen fra start ettersom Valeri Bojinov ikke kan spille i UEFA Cupen for oss denne sesongen. Ellers var det ingen overraskelser i laguttaket.

City gikk rett i angrep og tok ledelsen allerede etter et halvt minutts spill. Et langt oppspill fra Stephen Ireland fant Robinho på vår venstreside. Robinho dro av et par Hamburg-spillere før han elegant tredde gjennom til Ireland som hadde lagt ut på et langt løp. Fra 14-15 meter satte Ireland ballen helt nede ved den venstre stolpen til Frank Rost i hjemmelagets mål.

Et par minutter senere var Mladen Petric nær en utlikning da han fikk stå alene inne i feltet, men headingen gikk rett på Shay Given. Fire minutter senere måtte Given på ny vise klasse da han reddet et forsøk fra Michael Gravgaard på mesterlig vis.

Men på den påfølgende corneren kunne selv ikke Given hindre hjemmelaget i å score. Joris Mathijsen stupte fram på første stolpe og headet i mål via hånda til Given.

Hjemmelaget fortsatte og styre showet og Jonathan Pitroipa kom veldig nære å gi Hamburg ledelsen etter 20 minutter, men headingen hans etter at Pablo Zabaleta unødvendig hadde gitt fra seg ballen noen trekk tidligere gikk i stolpen. Minuttet etter fikk Marcell Jansen sjansen fra kanten av fem-meteren, men nok en gang reddet Shay Given oss fra baklengsmål.

På motsatt side fikk Craig Bellamy en stor sjanse etter flott forarbeid av Sturridge i det 27.minutt, men skuddet fra kanten av fem-meteren gikk rett i en utrusende keeper. Robinho forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter noen minutter senere, men også denne gang gikk avslutningen rett på keeper.

To minutter før pause vartet Given opp med nok en redning i superklassen da Piotr Trochowski fikk avslutte fra fem meter etter at en Hamburg-spiller hadde tatt seg forbi både Richard Dunne og Pablo Zabaleta, Given kastet seg og fikk avverget. Og like etter dette igjen brassesparket Ivica Olic like over fra kort hold.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 etter en sjanserik førsteomgang der hjemmelaget var klart best og der Shay Given fortsatt holdt oss inne i kampen med en rekke strålende redninger.

Mark Hughes gjorde en forandring i pausen. Ut gikk en halvskadet Wayne Bridge, inn kom Javier Garrido. Hjemmelaget var friskest også i starten av den andre omgangen og Trochowski forsøkte seg med et skudd fra 17-18 meter som gikk like over før minuttet var spilt. De skapte hele tiden store problemer for oss med høy intensitet og stor bevegelse. Shaun Wright-Phillips forsøkte seg med et langsskudd som keeper fikk kastet seg og redde relativt greit etter 59 minutters spill, mens Hamburg hele tiden var farlige på sine mange dødballer. Og SWP reddet på streken da Jonathan Pitroipa kom høyest på en corner minuttet senere.

Men i det 63.minutt kunne selv ikke Shay Given forhindre hjemmelaget i å ta ledelsen da de ble tildelt straffe etter at Micah Richards handset inne i feltet. Piotr Trochowski tok straffen, og selv om Given gikk til rett side, var den så godt plassert at han ikke hadde muligheten til å ta den. Nå var vi skikkelig på hælene mot en meget godt hjemmelag som malte videre i jakten på det viktige tredje målet.

Og det lot ikke vente så lenge på seg. Micah Richards var sløv i presset på vår høyreside. Hamburg-spilleren kom seg fri la inn og innbytter Paolo Guerrero hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold med 12 minutter igjen å spille.

Heldigvis klarte vi å demme opp de siste minuttene slik at resultatet ikke ble helt katastrofalt. I dag var det bare Shay Given som gjorde at vi fortsatt har en ørliten sjanse til å kvalifisere oss til semifinalen i UEFA Cupen mot et lag som var en klasse bedre enn oss, desverre. Men det har jo skjedd større undre før…….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.