Manchester City – Sunderland 1-0

City gjorde det unødvendig spennende i en kamp vi burde ha avgjort lenge før dommeren blåste av for full tid.

{sidebar id=1}Sunderland ble redusert til 10 mann etter et kvarters spill, og vi brente en straffe noen minutter senere. Så fulgte brente sjanser på rekke og rad før Micah Richards satte inn kampens eneste mål 11 minutter ut i andre omgang.

City måtte klare seg uten Stephen Ireland og Wayne Bridge som begge fikk seg smeller i UEFA Cup kampen mot Aalborg, mens Carig Bellamy var tilbake på benken. Valeri Bojinov startet sin første Premier League kamp siden den ulykksalige skaden

i hjemmekampen mot Manchester United i starten av forrige sesong. Nigel de Jong kom inn på laget igjen, han er ikke spilleberettiget for oss i UEFA Cupen.

City åpnet best og Shaun Wright-Phillips fikk en gigantisk mulighet til å gi oss ledelsen i det 8.minutt da han ble elegant spilt fri av Valeri Bojinov. Alene gjennom lobbet han ballen over en utrusende keeper, men ballen trillet like til side for målet.

I det 14.minutt ble Sunderland redusert til 10 mann. SWP stakk gjennom på et langt oppspill fra Elano, George McCartney tok tak i skulderen til SWP og holdt ham igjen som siste mann. Dermed rødt kort og tidlig dusj for McCartney. Det påfølgende frisparket fra god posisjin satte Bojinov like over.

I det 19.minutt fikk vi en ennå større sjanse til å ta ledelsen da vi fikk straffe etter at Micah Richards ble lagt i bakken inne i feltet. Robinho tok et par meters fart før han satte en meget svak straffe som Marton Fulop holdt i fast grep.

City forstatte å kjøre over Sunderland og Robinho fikk nok en sjanse i det 24.minutt etter at SWP kom fikk lagt inn, men headingen gikk rett på keeper. I det 33.minutt forsøkte Richards seg etter flotte kombinasjoner i forkant, men skuddet gikk via en Sunderland-forsvarer og til en resultatløs corner.

På motsatt side fikk Sunderland en god sjanse på et frispark fra 17-18 meter midt foran mål etter at Richard Dunne hadde lagt ned Steed Malbranque, men frisparket gikk rett i muren.

Mot slutten av omgangen kom Sunderland mer med, men uten å skape de helt store farlighetene foran Shay Given, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, noe Sunderland bør si seg veldig godt fornøyd med.

Andre omgang startet med at Callum Davenport fikk gult kort for filming etter å ha gått i bakken etter en duell med Richard Dunne, TV-bildene viser vel tydelig at vi var meget heldige der ettersom Dunne tok et godt tak i Davenport før han gikk i bakken. Mens Sunderland kunne være heldige at de ikke ble ytterliggere redusert til 9 mann et i det 51.minutt da Bardsley, som hadde gult kort fra første omgang, la Robinho i bakken.

SWP fikk en god mulighet i det 54.minutt etter at Bojinov og Micah Richards kombinerte fint på vår høyreside, men skuddet fra 13-14 meter gikk høyt over. Men så endlig i det 56.minutt klarte vi å få uttelling på en av våre sjanser. Bojinov ble lagt i bakken på 25 meters hold. Elano tok frisparket, la inn og der gikk Micah Ricjhards høyest og headet i mål.

Like etter burde det stått 2-0. Igjen var Richards livlig på vår høyrekant, kom ned til linja og la ut til Elano som satte ballen centimetre utenfor fra fem meters hold. Robinho fikk en stor mulighet i det 69.minutt etter at SWP hadde kommet seg til linja og lagt inn, men Phil Bardsley fikk med nød og neppe avverget til corner.

I det 76.minutt var Micah Richards nok en gang frampå på vår høyrekant, men nok en gang fikk Sunderland med nød og neppe avverget til corner. Ti minutter før slutt fikk innbytter Andy Reid en stor sjanse til å utlikne på en sjelden Sunderland-sjanse, men Richard Dunne kom imellom og fikk klarert til corner. Mens Nigel de Jong nærmest reddet på streken noen minutter senere da Sunderland begynte å kaste folk i angrep i jakten på en utlikning.

Elano fyrte løs fra 16 meter med to minutter igjen av ordinær tid, men keeper Marton Fulop kastet seg og fikk slått til corner. Og Fulop måtte vise klasse igjen et par minutter senere da han reddet et forsøk fra Gelson Fernades etter en City-kontring. Og to minutter på overtid kom Robinho alene gjennom, men nok en gang reddet Fulop.

Dette var det siste som skjedde i en innholdsrik kamp som City burde ha avgjort lenge før dommeren blåste av for full tid. Men tre poeng er tross alt det viktigste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.