Aalborg – Manchester City 2-0 e.e.o, 3-4 på straffer

Shay Given ble den store helten da Manchester City slo ut Aalborg med 4-3 på straffespark konkurranse og sikret seg en plass i UEFA Cupens kvartfinale torsdag kveld.

{sidebar id=1}City så ut til å ha full kontroll fram hjemmlaget scoret to ganger i løpet av kampens seks siste minutter slik at det stod 2-2 sammenlagt og lagene måtte ut i ekstraomganger. De endte uten scoringer og dermed måtte det hele avgjøres på straffer. Shay Given reddet forsøkene til Thomas Agustinussen og Luton Shelton, og da Ched Evans, Elano, Shaun Wright-Phillips og Richard Dunne alle satte inn sine forsøk, var saken klar. For andre gang i denne sesongens UEFA Cup gikk vi videre på straffer og begge gangene har dette foregått i Danmark. Sist var i kvalifiseringsrunden mot FC Midtjylland.

Både Robinho og Ched Evans hadde gode muligheter for i starten for Manchester City, mens Stephen Ireland hadde et godt skuddforsøk i det 16.minuttet. Hjemmelaget skapte lite og ingenting, det ble som regel med noen innlegg som City fikk avklart.

I andre omgang var det litt mer sprut over hjemmelaget og Lucas Caca prøvde seg med et skudd som gikk like utenfor. Hjemmelaget ropte også på straffe da Andreas Johansson gikk i bakken i en duell med innbytter Javer Garrido, men kampens franske dommer vinket spillet videre.

Det hele så ut til å gå mot et målløst uavgjorresultat, men så i det 84.minutt sendte Luton Shelton hjemmelaget i ledelsen, forøvrig like etter at Robinho hadde hatt et forsøk i tverrliggeren på motsatt side.

På overtid fikk så hjemmelaget straffe etter at Ched Evans handset på en corner. Michael Jakobsen holdt hodet kaldt og satte straffen i mål. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger som endte uten noen flere scoringer.

City beholdt roen i den påfølgende straffesparkkonkurransen der alle våre fire scoret. Og da Given reddet to av Aalborgs forsøk var det hele klart. Vi er i vår første kvartfinale i Europa på over 30 år!!.

Kvartfinale trekninger er fredag kl. 13.00. Foruten Manchester City er disse syv klubbene klare for kvartfinalen: Werder Bremen, Marseille, Paris St.Germain, Udinese, Dynamo Kiev, Hamburg, Shaktar Donetsk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.