Chelsea – Manchester City 1-0

Chelsea var det klart beste laget og tok en fortjent seier i søndagens Premier League oppgjør på Stamford Bridge i London. Michael Essien satte inn kampens eneste mål i det 18.minutt etter svakt forsvarsspill av City.

{sidebar id=1}Allerede etter ett minutts spill lå ballen i mål bak Shay Given, men scoringen til Frank Lampard ble annulert for offside. Felipe Caideco forsøkte seg med et skudd fra 17-18 meter etter fem minutters spill, men ballen gikk et par meter til side for mål.

I det 13.minutt tråklet Chelsea seg gjennom vårt midtforsvar, men Nedum Onuoha fikk klarert til corner i siste liten. På den påfølgende corneren fikk Frank Lampard en god mulighet etter at vi var litt uoppmerksomme, men nok en gang fikk vi klaret til en corner.

I det 18.minutt tok hjemmelaget oppskriftsmessig ledelsen, og nok en gang sov vi i forsvaret. Chelsea fikk et frispark midt på vår banehalvdel. Frank Lampard tok det og la ballen til Michael Essien som fikk lov til å stå helt alene på vår 16-meter strek og flikke ballen over en sjanseløs Shay Given. Dog skal det sies at Essien var litt heldig ettersom han langt fra traff så reint som han sikkert prøvde på, likevel dalte ballen i mål bak Given.

Caicedo fikk en stor mulighet til å utlikne fem minutter senere etter at Robinho og Wayne Bridge hadde kombinert fint på vår venstreside, Bridge fant Caicedo som la til rette og skøyt fra 16-17 meter, men skuddet var for svakt og gikk noen meter til side for Petr Cech i Chelseas mål. Hjemmelaget ropte på straffe i det 32.minutt da Nicolas Anelka gikk i bakken i en duell med Nedum Onuoha, men dommer Mike Riley vinket spillet videre. Mens Michael Ballack burde ha doblet ledelsen ett par minutter senere da Frank Lampard stjal ballen fra Stephen Ireland, la videre til Dider Drogba som hælsparket videre til Ballack. Men fra god posisjon satte han ballen like til side for mål.

På motsatt side fikk Robinho en stor mulighet etter slurv i Chelsea-forsvaret minuttet senere, men en Chelsea-forsvarer fikk klarert nærmest på streken. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Chelsea.

Nicolas Anelka forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter et par minutter etter hvilen, men skuddet gikk en meter til side for mål. Mens Shay Given holdt oss inne i kampen med en strålende redning etter at Didier Drogba var blitt spilt fri av Jose Bosingwa i det 51.minutt. Og et par minutter senere avsluttet Michael Essien like utenfor etter godt spill av hjemmelaget som dominerte innledningsvis i den andre omgangen.

I det 63.minutt ble vi berget av stolpen da innbytter Juliano Belletti fyrte av et skudd fra 25 meter som Shay Given ikke  var i nærheten av.

Mot slutten var Chelsea mest opptatt av og kontrollere inn seieren, og vi sleit med å skape noe mot et solid hjemmelag. Da var det som regel mye farligere de gangene Chelsea satte fart framover. Florent Malouda satte ballen i nettveggen i det 85.minutt etter at Shaun Wright-Phillips unødvendig mistet ballen midt på vår halvdel, mens Richard Dunne reddet på streken minuttet etterpå, nok en gang var innbytter Malouda siste Chelsea-spiller på ballen.

Innbytter Valeri Bojinov prøvde seg et par ganger helt på tampen, men forsøkene ble alt for spede, og Chelsea rodde det hele i land til en fortjent seier. Dermed står vi fortsatt uten borteseier siden vi slo Sunderland 3-0 på Stadium of Light 31.august i fjor!!.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.