Manchester City – Aalborg 2-0

Vi skaffet oss et meget godt utgangspunkt foran neste ukes returoppgjør i Danmark etter å ha slått Aalborg 2-0 på City of Manchester stadium torsdag kveld.

{sidebar id=1}Felipe Caicedo og Shaun Wright-Phillips satte inn hvert sitt mål i første omgang i en kamp vi kontrollerte fra start toil mål. Gjestene hadde et par sporadiske forsøk, men vi var nærmere tre og fire scoringer enn Aalborg var en redusering.

Allerede etter halvannet minutt var City farlig frampå. Robinho spilte gjennom til Shaun Wright-Phillips, men keeper Karim Zaza var våkent ute og fikk avverget. Felipe Caicedo prøvde seg med et skudd fra 17 meter etter flott City-spill i forkant fem minutter senere, men skuddet gikk en meter over.

Men i det 8-minutt var det klart for 1-0. Caicedo fikk ballen omtrent på 16-meter streken etter en pasning fra Elano, vendte glimrende opp og dro seg forbi en Aalborg-forsvarer før han iskaldt trillet ballen til side for en sjanseløs keeper. En glimrende prestasjon.

I det 16.minutt var Caicedo frampå igjen etter et gjennomspill av Robinho, men denne gang var keeper våken og reddet rett foran beina på Caicedo. Like etter forsøkte Andreas Johansson seg for Aalborg, men skuddet fra god posisjon gikk via Micah Richards og ut til en resultatløs corner. Og et par minutter senere måtte Shay Given i aksjon da Lucas Caca fikk avslutte fra god posisjon etter slurv av Robinho i forkant. I det 28.minutt var Micah Richards igjennom etter en strålende pasning fra Robinho, men keeper fikk avverget til corner.

Minuttet senere var det klart for 2-0. Stephen Ireland fant SWP som dro seg forbi en Aalborg-spiller før han sendte i vei et skudd som føyk inn i krysset fra 16-17 meters hold, nok en glimrende scoring.

Aalborgs Thomas Augustinussen kom nær en redusering like etter, men skuddet gikk like til side for mål. Mens Robinho fort kunne sørget for vårt tredje mål fem minutter før pause etter en glimrende kontring, men nok en gang stod Aalborgs keeper i veien og fikk avverget til corner med en flott redning.

Like før pause ble vi snytt for det som så ut som et soleklart straffespark da Robinho ble lagt i bakken inne i feltet, men dommeren vinket merkelig nok bare spillet videre. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0.

Nedum Onuoha fikk andre omgangs første sjanse da han fikk gå nokså uhindret opp på en corner fra Elano, men headingen fra 6-7 meter gikk like over. Pablo Zabaleta forsøkte seg med et skudd fra 25 meter et par minutter senere som keeper ikke hadde så alt for store problemer med å redde. Og i det 55.minutt måtte Karim Zaza i Aalborgs mål nok en gang vise klasse for å fohindre Robinho i å øke ledelsen da han fikk slått skuddet fra 10 meter til corner. City dominerte spillemessig og våre danske gjester hadde store problemer med å demme opp for en strålende Stephen Ireland og Robinho på vår midtbane.

SWP burde satt inn 3-0 i det 73.minutt da han ble spilt fri av Elano, men avslutningen fra 7-8 meter gikk like utenfor. Mot slutten var City mest opptatt av at gjestene ikke skulle få et viktig bortemål med seg hjem til Danmark. De fikk en god mulighet til på et frispark fra 20 meter fem minutter før slutt, men innbytter Kasper Risgaard satte frisparket en meter over mål.

Et par minutter før slutt var det klart for et gjensyn med Kelvin Etuhu, som har vært ute siden tidlig i fjor høst med skade, da han kom inn for SWP.

Lukas Caca kunne redusert minuttet før slutt, men han var i ubalanse og satte avslutningen fra fem meter svakt til side for mål.

Dermed ebbet det hele ut med 2-0. Et godt utgangspunkt foran neste ukes returoppgjør i Danmark. En scoring der, og Aalborg må score minst fire ganger for å gå videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.