London-spøkelset

svea.jpgCitys to neste bortekamper er mot Chelsea og Arsenal. Jeg kjenner allerede frykten; London har vært Citys mareritt-by i 35 år, uten at jeg aner hvorfor det er sånn.

Vi må helt tilbake til sesongen 1971/72 for å finne sist City ikke tapte en kamp i London (øverste divisjonen). Da vant vi tre og spilte to uavgjorte og var til slutt et fattig poeng fra ligagullet.

Det var også siste gangen City vant tre bortekamper i London. Det er 37 år siden, og London-komplekset er en av mange årsaker til at City ikke har hatt mer enn én pallplassering siden. Den hadde vi ikke 1976/77. Da spilte City tre uavgjorte og tapte en kamp i London. Kanskje ble ligagullet tapt i hovedstaden den sesongen også+

På 145 seriekamper i London siden 1972, har City kun vunnet 26, eller 18 prosent av kampene i hovedstaden. 78 kamper er tapt, 54 prosent.

På 28 sesonger i den øverste divisjonen siden 1972 har vi vunnet 26 kamper. Alle kan regne seg fram til at det ikke vinnes mer enn en kamp pr. sesong i hovedstaden, og nå det i snitt spilles fem kamper der så blir tallene stygge. I åtte av sesongene har vi ikke vunnet en eneste kamp i London. Verst var 86/87 (0-2-6) og 95/96 (0-1-5). Begge gangene rykket vi – selvsagt – ned.

Premier League: 67 oppgjør i London siden 1992 – og 11 seirer. 16 prosent er vi nede i da. Vi har slått Chelsea borte én gang siden PL ble dannet. Arsenal har vi aldri slått på bortebane. Her må vi helt tilbake til 1975/76 for å finne siste seier.

Jeg vet dette blir mange tall, men poenget mitt er at London er et mareritt for City. Og da spesielt Chelsea og Arsenal de siste 15 årene. Vi har igjen Chelsea, Arsenal og Tottenham av de fem London-lagene denne sesongen. Det kan lett bli tre tap. Da går vi i så fall gjennom den første sesongen uten seier i London siden 2000/01 – under Joe Royle. Vi rykket selvsagt ned da også.

Her er lagene vi har slått i London på våre besøk i den øverste divisjonen:

Åtte seire mot Tottenham.

Fire seire mot West Ham.

Tre seire mot Chelsea og Crystal Palace.

To seire mot Charlton, Fulham og QPR.

En seier mot Arsenal og Wimbledon.

Skal vi ha noen mulighet på sjuendeplassen denne sesongen – i så fall Citys beste plassering i Premier League noen gang – bør det tas poeng i London på tre forsøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.