Manchester City – Aston Villa 2-0

Scoringer av Elano (straffe) og Shaun Wright-Phillips sørget for tre poeng i onsdagens oppgjør mot Aston Villa. City dominerte stort før pause, og burde ledet med mer enn ett mål, mens gjestene hadde det meste av spillet i den andre omgangen.

{sidebar id=1}Mark Hughes måtte gjøre tre forandringer på laget siden sist. Robinho, Craig Bellamy og Micah Richards måtte alle stå over etter å ha pådratt seg skader i forrige kamp mot west Ham. Inn i startellveren kom Elano, Felie Caicedo og Shaun Wright-Phillips (som var tilbake etter karantene).

City åpnet best og Shaun wright-Phillisp tråklet seg forbi fire-fem Villa-spillere etter fem minutter spill, men avslutningen fra god posisjon gikk et par meter til side for mål. Stephen Ireland burde gitt oss ledelsen i det 10.minutt da han ble nydelig frispilt av Elano, Ireland satte ballen forbi keeper, men forsvarer Zat Knight fikk avklart.

Vincent Kompany forsøkte seg fra god posisjon etter at Elano vant ballen høyt oppe på Villas halvdel, men skuddet gikk noen meter utenfor. I det 21.minutt fikk vi nok en stor mulighet. Denne gang var det Shaun Wright-Phillips som ble spilt fri av Stephen Ireland, men alene med keeper satte SWP ballen like til side for mål.

Men i det 24.minutt fikk vi endelig lønn for strevet. Nok en gang stakk SWP gjennom Villa-forsvaret, James Milner la ham i bakken, og dommer Chris Foy pekte korrekt på straffemerket. Elano var sikkerheten selv og satte ballen sikkert ned i høyre hjørnet til keeper Brad Friedel.

Felipe Caicedo fikk sjansen i det 35.minutt, nok en gang etter forspill av SWP som til tider terroriserte Villa-forsvaret. Men denne gang fikk en forsvarer kastet seg inn og tackle i siste sekund.

Hva så med Aston Villa. De skapte ingenting som helst framover i løpet av hele første omgang, og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde gått til pause med en større ledelse enn 1-0.

Andre omgang var ikke mer enn halvannet minutt gammel før Nigel de Jong måtte kaste inn håndkleet etter å ha fått seg en smell i slutten av første omgang, inn kom Gelson Fernandes. Villa-manager, Martin O’Neill, må ha fortalt sine elever noen sannhetens ord i pausen for det var et helt annet lag som kom på banen etter hvilen. Anført av innbytter John carew tok de kommandoen fra start av, og la trykk på City-forsvaret  og Ashley Young var nær en utlikning i det 59.minutt. Men avslutningen fra kanten av fem-meteren gikk via Pablo Zabaleta og vi fikk til slutt klarert.

Vi sleit med og etablere noe spill, men Felipe Caicedo var likevel nær på å øke ledelsen i det 69.minutt da Waybe Bridge kom seg fri på vår venstrekant og la inn foran mål. Men Caicedos avslutning gikk like utenfor. Like etter måtte Shay Given vise klasse da Gareth Barry forsøkte seg, men Gievn lå helt nede ved stolperoten og fikk slått til corner.

Fire minutter senere var det Villa-keeper Brad Friedel som måtte vise klasse. Nok en gang var det Wayne Bridge som kom seg fri på vår vestrekant og fikk lagt inn foran mål. Innbytter Ched Evans la ballen ned til Elano med brystet, Elano sendte i vei ett skudd på hel volley  fra 16 meter som Friedel med nød og neppe fikk slått til corner.

Ti minutter før slutt forsøkte Ashley Young seg med et skudd fra 17-18 meter som Shay Given måtte gi retur på og det oppstod litt klabb og babb inne i City-forsvaret før vi til slutt fikk avklart.

Minuttet før slutt avgjorde en av kampens store Shaun wright-Phillips kampen, da han spilte vegg med en annen av banens dominerede skikkelser, Stephen Ireland, før han kaldt og rolig plasserte ballen til side for keeper Brad Friedel og i mål.

En solid kamp av våre gutter som til slutt tok en velfortjent seier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.