West Ham – Manchester City 1-0

En scoring av hjemmelagets Jack Collinson var nok til å ta alle tre poengene mot et tamt City-lag i søndagens Premier League oppgjør på Upton Park i London.

{sidebar id=1}Mark Hughes valgte de samme 11 som startet sist bortekamp mot Liverpool. Det betydde kun en forandring i forhold til de som startet torsdagens UEFA Cup kamp mot FC København. Nigel de Jong kom inn i stedet for suspenderte Shaun Wright-Phillips. Ellers var det hyggelig å se Valeri Bojinov tilbake på benken etter å ha vært ute med skade siden august i fjor.

Robinho fikk kampens første sjanse etter 14.minutters spill. Vincent Kompany forsøkte seg med et skudd fra 17 meter, ballen havnet hos Robinho som flikket videre fra fem meters hold, men keeper Robert Green reddet mesterlig. Hjemmelaget ropte på offside, men TV-bildene viste at linjedommeren gjorde det helt rette ved å hold flagget nede.

Like etter måtte Mark Hughes rokere om på laget da Micah Richards måtte gi seg med en skade. Inn kom Felipe Caicedo, mens Pablo Zabaleta ble flyttet ned på høyrebacken.

I det 21.minutt fikk Robinho nok en stor mulighet til å gi oss ledelsen. Craig Bellamy lurte av et par West ham-forsvarere på vår venstreside. La inn til Stephen Ireland som flikket viderer til Robinho. Men ballen kom litt fort på ham og han satte ballen like utenfor fra fem meters hold.

Hjemmelaget var frampå ved et frispark og en corner noen minutter senere, men det ble med noen halvsjanser som City fikk klarert. Deres første store sjanse kom i det 28.minutt da Jack Collison fikk stå alene og avslutte fra 15 meters hold, men Shay Given var med på notene og reddet forsøket. Og i det 33.minutt fikk David Di Michele muligheten fra kanten av femmeteren etter at City ikke klarte å klarere et West Ham-angrep, men nok en gang reddet Given greit.

Fem minutter før pause måtte hjemmelagets Valon Behrami folate banen på båre med det som så ut som en alvorlig kneskade, han ble erstattet av Savio.

Wayne Bridge var farlig frampå et par minutter før pause etter at Craig Bellamy var spilt fri på vår høyrekant. Hans god innlegg ble møtt av Bridge, men under hardt press headet Bridge over. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0

West Ham ropte på straffe fem minutter ut i den andre omgangen da Carlton Cole gikk bakken i en duell med Richard Dunne, men dommer Mike Dean vinket spillet videre. Scott Parker fikk en stor sjanse etter godt West Ham spill noen minutter senere, men skuddforsøket fra 15-16 meter gikk via Wayne Bridge og til corner.

Hva så med City. Vi skapte ingenting framover de første 25 minuttene av andre omgang. Tempoet var lavt og feilpasningene florerte, så det var slett ikke urettferdig at hjemmelaget tok ledelsen i det 71.minutt. saviola dro seg fri og avsluttet fra 16 meter, Shay Given måtet gi en retur, den satte Jack Collison enkelt i mål.

Felipe Caicedo burde ha utliknet på vår første sjanse i andre omgang noen minutter senere da han dro seg fint fri, men alene gjennom satte han ballen i nettveggen. Og et par minutter senere blåste Robinho  ballen over fra god posisjon.

Et av få lyspunkt sett med City-øyne, var da Valeri Bojinov kom inn i stedet for Nigel de Jong med et par minutter igjen å spille. Elano prøvde seg på et frispark fra 17-18 meter på overid. Men skuddet gikk via en West Ham-forsvarer og til corner.

Dermed endte det med nok et bortetap i nok en skuffende forestilling fra våre gutter. Spesielt ille er det å se på hvor initiativløse og forutsigbare vi blir med en gang vi kommer bakpå i målprotokollen.

Vi må vel i rettferdighetens navn kunne forlange mer enn dette med de spillerne vi nå råder over, eller ??.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.