Manchester City- FC København 2-1 (Sammenlagt 4-3)

Manchester City er klare for 8.dels finale i UEFA Cupen etter at FC København ble slått 2-1 hjemme på City of Manchester Stadium torsdag kveld. Craig Bellamy satte inn begge målene.

{sidebar id=1}City var klart best gjennom hele kampen, og kunne fort ha ledet med enn 2-0 før gjestenes innbytter Martin Vingard satte inn reduseringen sekunder før dommeren blåste av kampen. Dermed venter ennå et dansk lag, Aalborg, i den neste runden.

På en regntung City of Manchester Stadium skulle det gå 15 minutter før noen av lagene klarte å skape noe som helst å skrive hjem om. Robinho og Pablo Zabaleta kombinerte fint på vår venstreside, men avslutningen fra skrått hold fra Zabaleta gikk rett i klypene på keeper Jesper Christiansen. Robinho var svært nær å gi oss ledelsen i det 19.minutt etter en strålende kontring iscenesatt av Stephen Ireland, ballen havnet ute på høyresiden hos Bellamy som la inn til Robinho. Men keeperen reddet mesterlig brasilianerens heading.Bare minuttet senere var Robinho frampå igjen. Denne gang lurte han først av to København-forsvarere før han avsluttet, men nok en gang reddet danskenes keeper på mesterlig vis.

Bortelaget ropte på straffe da Dame N’Doye gikk i bakken etter en duell med Richard Dunne, men dommeren stod godt plassert og vinket korrekt spillet videre. Mens Zabaleta forsøkte seg med et skudd fra rundt 25 meters hold etter en halvtimes spill, men keeper reddet enkelt.

På ovetid spilte Robinho fri Craig Bellamy, Bellamy satte ballen forbi keeper fra skrått hold, men den traff stolpen før København til slutt fikk klarert og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Gjenstene skapte den første sjansen i den andre omgangen da Ailton fikk vende opp og avslutte fra kanten av 16-meteren, men ballen gikk en halvmeter  over mål. Mens Craig Bellamy hadde et godt forsøk på et frispark fra 20 meter, men keeper fikk slått til corner.

Etter 53 minutters spill burde det ha stått 1-0 til Manchester City. Robinho spilte fri Shaun Wright-Phillips, alene med keeper prøvde SWP å passe videre til Stephen Ireland, men på det sleipe underlaget ble ballen akkurat litt for lang til at Ireland fikk den nødvendige tåen på den og det hele rant ut i sanden.

FC København-trener, Ståle Solbakken, forsøkte seg med et par offensive bytter i jakten på det nødvendige målet, men det var likevel City som dominerte og de danske gjestene var sjelden på visitter foran Shay Given i Citys mål.

I det 73.minutt var det endelig klart for 1-0 til Manchester City. En København-forsvarer, i kamp med en alltid jagende Craig Bellamy, klarte ikke å avklare et langt oppspill fra Pablo Zabaleta, Bellamy snappet ballen og satte den enkelt forbi en sjanseløs keeper.

Robinho er ikke i sin beste form, noe han til gangs viste i det 78.minutt da han etter godt City-spill befant seg helt alene med keeper midt foran mål, men fra fem meters hold presterte han å sette ballen utenfor. Men han gjorde likevel opp for seg minuttet senere da han  dro seg fri på vår venstresside før han la tilbake til Craig Bellamy som enkelt satte inn 2-0 fra 10 meters hold, og med det sin fjerde City-scoring etter overgangen fra West Ham i januar. Målet mot Liverpool er giort om til et selvmål av Arbeloa.

Fem minutter før slutt var Bellamy i veien for en redusering til gjestene, da han reddet et forsøk etter en corner på streken. Mens Ailton fikk en stor sjanse til å redusere med et par minutter igjen å spille etter at Shay Given måtte gi retur på et forsøk fra innbytter Libor Sionko, men han satte ballen utenfor fra kort hold.

På overtid reduserte Martin Vingard til 2-1 da han satte ballen i mål fra 16-17 meter, men omtrent det siste sparket på ballen.

Dermed endte det med en fullt fortjent 2-1 seier i en kamp vi fort kunne, og burde, vunnet med ennå større siffer. Selv om et mål kunne vært nok for FC København var de aldri i nærheten av å true Manchester City som nå møter et annet dansk lag, nemlig Aalborg som enkelt slo ut spanske Deportivo la Coruna, i neste runde. Da har vi hjemmekamp først den 12.mars, før det hele avgjøres i Aalborg en uke senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.