Liverpool – Manchester City 1-1

City tok ett meget sterkt bortepoeng da vi holdt Liverpool til 1-1 på Anfield søndag ettermiddag.

{sidebar id=1}Craig Bellamy gav oss ledelsen fem minutter ut i andre omgang, men en scoring av Dirk Kuyt 13 minutter før slutt sørget for poengdeling.

Mark Hughes gjorde kun en foranding i startellveren i forhold til laget som startet mot FC København torsdag. Nigel de Jong kom inn for suspendrte Shaun wright-Phillips.

Hjemmelaget åpnet best og forsøkte seg etter syv minutter da et langt framspill fant Yossi Benayon som la tilbake til Ferando Torres, men avslutningen fra spanjolen var svak og gikk noen meter til side for mål. I det 19.minutt fikk Benayoun muligheten på et frispark fra 17-18 meters hold, men forsøket gikk rett i muren.

Liverpool var det førende laget og det var nesten utrolig at de ikke tok ledelsen i det 22.minutt da de fikk flere muligheter etter at vi ikke klarte å avklare en corner, men til slutt fikk Micah Richards og Pablo Zabaleta ballen bort fra farlig område.

City skapte absolutt ingenting framover før i det 30.minutt, men da var det tilgjengjeld en gigantisk sjanse som burde resultert i scoring. Stephen Ireland vant ballen på vår halvdel og slo langt fram mot Robinho på venstrekanten, Robinho dro av en mann før han igjen fant Ireland som hadde gått på et langt løp. Alene gjennom satte Ireland først ballen i kroppen på keeper Pepe Reina før han satte returen i nettveggen. På motsatt side fikk tidligere City-spiller, Albert Riera en stor sjanse noen minutter senere, men helt upresset satte han skuddet fra 16-17 meter noen centimetre utenfor den venstre stolpen til Shay Given.

City kom litt mer med det siste minuttene før pause, men uten å skape noe og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang startet med at Vincent Kompany forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter før minuttet var spilt, men avslutningen gikk svakt rett på keeper. Men bare fire minutter senere var vi i ledelsen. Robinho fant Kompany inne i felte, Kompany la tilbake til Craig Bellamy som satte ballen i mål, via en Liverpool-spiller, fra 14-15 meter.

Bare et par minutter senere forsøkte Nigel de Jong seg med en frekkis fra langt hold, men ballen gikk like til side for mål. Hjemmelaget virket litt rystet og slet med å skape noe i perioden etter scoringen. Stephen Ireland fikk en god mulighet et kvarter ut i omgangen, men avslutningen fra god posisjon gikk langt over.

I det 66.minutt lå ballen nok en gang i Liverpools mål  etter at Stephen Ireland hadde avsluttet en flott kontring, men denne gang ble scoringen annulert for offside. Et par minutter senere fikk vi frispark fra meget god posisjon etter at Robinho var lagt i bakken. Han tok selv frispaket, men forsøket gikk via en Liverpool-forsvarer og ut til corner.

I det 78.minutt utliknet Liverpool på sin første skikkelige målsjanse i den andre omgangen. Yossi Benayoun kom seg fri på vår høyreside og fikk lagt inn foran mål. Fernando Torres fikk ikke avsluttet skikkelig, men ballen trillet videre til Dirk Kuyt som satte ballen i mål fra fem meters hold.

Dette så ut til å vekke hjemmelaget som startet en skikkelig offensiv mot vårt mål. Dirk Kuyt sendte i vei et skudd fra rundt 20 meter i det 82.minutt, men Shay Given vartet opp med en mesterlig redning. Og et par minutter senere forsøkte Benayoun seg med et skudd, men nok en gang viste Given klasse og reddet strålende. Mens Kuyt avslutte like utenfor fra skrått hold tre minutter før ordinær spilletid var over.

Men City-spillerne holdt hodet kaldt og rodde i land ett meget sterkt bortepoeng i en oppløftenede kamp sett med lysenblå øyne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.