Solbakken vs City

svea.jpgTorsdag kveld får Ståle Solbakken en ny mulighet til å ta en såkalt stor skalp. Han klarte å knekke Manchester United for et par år siden. Så er spørsmålet om Solbakken har koden for å ta City også.

Det er ingen tvil om at nordmannen, en fyr jeg kjenner ganske godt gjennom mange år og mange samtaler, har evnene til å spenne ben på gode motstandere. Problemet hans er at den troppen han disponerte mot United var mer egnet til et fysisk spill enn den han har nå.

Jeg ser at Mark Hughes frykter FCKs fysikk. Det er typisk. Spør du spillere og managere i europeiske klubber om skandinaviske klubber, så får du samme svaret; fysisk sterke og godt organisert. Poenget er at dette FCK-mannskapet til Solbakken er helt annerledes enn for bare to år siden.

Veldig mye er skiftet ut, og i dagens mannskap er det mange flere lekne spillere. Laget spiller «bedre» fotball, spesielt etter danske hjerter. Men er de bedre egnet til å vinne over et lag som City med dagens mannskap?

Jeg tror ikke det. Solbakken har sett City flere ganger den siste tiden, live mot Newcastle og på TV de siste kampene. Han er ikke skremt, men vet at potensialet er enormt. Men Solbakken har sett det samme som alle vi andre; det varierer altfor mye. Hva grunnen til det er, ser heller ikke Mark Hughes ut til å vite.

Men Solbakken har respekt for City, selv om det på diverse nettsteder kan se ut som det motsatte. Han har da heller ikke sagt at City, i særdeleshet, ødelegger fotballen. Solbaken har bare pekt på et kjent fenomen de siste årene; at alle pengene til slutt kan kvele hele idretten.

Jeg har snakket mye med ham om dette. Fyren har ingen ting mot City. Selv har han alltid vært Liverpool-supporter.

Han vet at det blir tøft i Manchester, og han er skuffet om oppgjøret er over allerede FØR FCK reiser til England. Solbakken har sett at City sliter borte, selvsagt har han det. Men har han mannskap til å ryste vårt lag?

Jeg er ikke så sikker. Selv om det – denne sesongen – ikke har sett ut som det skal så mye til for å ryste City.

Lykke til i morgen, alle blå. Jeg tipper uavgjort (jeg pleier være en elendig tipper).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.