Portsmouth – Manchester City 2-0

Portsmouth var klart best og tok tre fullt fortjente poeng mot et City-lag som nok en gang viste slette saker på bortebane.

{sidebar id=1}To scoringer i løpet av kampens siste 20 minutter var avgjørende i en kamp der vi knapt produserte målsjanser.

Mark Hughes ble tvunget til å gjøre to forandringer på laget i forhold til de som startet sist helg mot Middlesbrough. Micah Richards har pådratt seg en skade, dermed fikk Shaleum Logan forsøke seg for første gang denne sesongen. Shaun Wright-Phillips startet på sin tre kampers karantene og ble erstattet av Elano.

Etter en famlende start av begge lag, var det hjemmelaget som skapte den første sjansen etter åtte minutters spill. Peter Crouch fikk avslutte fra 11-12 meters hold, men skuddet gikk rett på Shay Given i Citys mål. Og et par minutter senere ble David Nugent spilt gjennom, men Vincent Kompany fikk en tå på gjennomspillet slik at Nugent kom litt for skrått og avslutningen gikk utenfor.

På motsatt side måtte vi vente godt og vel 20 minutter før vi fikk noe som kan kalles en sjanse da Elano fikk stå helt alene på 18-19 meter, men avslutningen var svak og gikk et par meter over målet. Og like etter var Given våkent ute og fikk klarert da David Nugent løp fra City-forvaret på et gjennomspill. Og i det 27.minutt kom Nugent nok en gang nær scoring da han kom høyest på et innlegg fra Glen Johnson, men headingen gikk like utenfor. Elano forsøkte seg med nok et skudd fra kanten av 16-meteren etter 33 minutters spill, men denne gang gikk forsøket rett i fanget på David James i hjemmelagets mål. Ingen av lagene klarte å skape noe mer før hvilen, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 etter en spillemessig svak omgang av begge lag.

Portsmouth skapte også den første skikkelige sjansen i andre omgang da Nugent nok en gang ble spilt igjennom i det 53.minutt, men avslutningen fra kanten av fem-meteren gikk svakt utenfor. Craig Bellamy fikk avsluttet fra skrått hold etter 59 minutters spill, men forsøket gikk høyt over.

20 minutter før slutt gikk hjemmelaget helt fortjent opp i ledelsen. Glen Johnson fikk lekende lett gå forbi Wayne Bridge, avslutnigen fra kanten av fem meteren ble mesterlig reddet av Shay Given, returen gikk imidlertid rett i beina igjen på Johnson som denne gang kaldt og rolig satte ballen i mål.

Og fire minutter senere lot Vincent Kompany Hermann Hreidarsson gå helt uhindret opp og heade en corner i mål bak en sjansløs Given.

Innbytter Ched Evans kom nærmest en redusering i det 83 minutt da han fikk gå opp og heade fra fem meter, men en feber redning av David James gjorde at vi måtte ta til takke med vår første corner i kampen!. Portsmouth la seg tilbake på banen for å trygge ledelsen, og rodde det hele greit i land uten at vi klarte å skape noen farligheter de siste minuttene.

Nok en gang virket desverre City til å være helt uintereserte og umotiverte på bortebane. Spillere som Robinho og Elano var til tidere helt borte, og vi må ærlig talt kunne forvente oss litt mer fra spillere av deres format. Vi skaper så og si ingenting mot et lag som ikke hadde vunnet en kamp på lange tider. Robinho ble tatt av banen etter en drøy times spill, hvorfor Elano fikk laffe rundt og slå feilpasninger hele kampen er det vel bare Mark Hughes som har et svar på.

Her trengs det skikkelig skjerpings til før de to neste kampene, som forøvrig begge er på bortebane(!!), mot henholdsvis FC København og Liverpool.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.