Turn-over

svea.jpgDa Middlesbrough ble slått 1-0 på lørdag, var bare Micah Richards igjen av de 11 som startet mot Aston Villa (2-4) i sesongåpningen.

Laget var: Hart – Corluca, Ben Haim, Richards, Garrido – Etuhu, Johnson, Fernandes, Elano, Petrov – Evans.

Corluca er solgt, Ben Haim utlånt, Etuhu, Johnson og Petrov er skadet. De fem andre er vraket.

Hva forteller dette? At Hughes var nødt for å ha inn sine egne spillere for å få City til å fungere, eller er det tilfeldig? Det er i hvert fall sjelden at du bytter 10 av 11 mann i lagoppstillingen på seks måneder.

Hughes har nå – nesten – kjøpt inn en hel 11`er:

Given – Zabaleta, Ben Haim, Kompany, Bridge – SWP, de Jong, Robinho – Jo, Bellamy.

Derfor er det nå snart han må bedømmes. Unnskyldingene blir færre og færre, som om Martin Andresen skulle mislykkes denne sesongen også. Hughes overtok en tropp som var dårlig trent og med mange Svennis-spillere. Nå – åtte måneder senere – bør troppen være gjennomtrent og Hughes har fått lov å kjøpe 10 spillere.

Jo og Ben Haim har ikke slått til – og blitt leid ut. De øvrige må sies å ha overbevist til en viss grad. Ingen av de andre åtte kan sies å være feilkjøp, selv om det er litt tidlig å bedømme de fire sist ankomne, Give, Bridge, de Jong og Bellamy.

Til slutt slipper han opp for argumenter om han ikke lykkes. Det er nå – han – skal sette sammen laget som klikker. Det er nå vi skal se hvor langt City er kommet. Avslutter City sesongen på en skikkelig måte og blir nummer seks eller sju, så tror jeg Hughes fortsetter.

Hvis han fortsatt må ha tid til å få City stabilt, så tror jeg ikke han får mer tid. Til sommeren kommer det flere kjøp, garantert. Kan ikke Hughes håndtere og få Bridge og Bellamy til å fungere, så klarer han ikke flere superstjerner enn Robinho.

På et gitt tidspunkt – som med Brann i 2007 – har en trener/manager til slutt så mange gode spillere til disposisjon at det nesten er vanskeligere å mislykkes enn å lykkes. Litt det samme ser jeg det med Hughes nå. City har sin sterkeste tropp siden de startet sesongen 1977/78 (12 A-landslagsspillere i en tropp på 18 mann). Det finnes klasse i alle ledd nå. Poenget er å sette troppen/laget sammen riktig.

Gjør Hughes det nå, bør en sjette- eller sjuendeplass være realistisk nå – tross bortekamper mot Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool og United.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.