Stoke – Manchester City 1-0

Selv ikke med en mann mer i godt og vel en omgang maktet vi å ta poeng i lørdagens oppgjør mot Stoke.

{sidebar id=1}City åpnet klart best og Stephen Ireland fikk kampens første mulighet etter 7 minutters spill, men skuddet fra 17-18 meter gikk et par meter til side for mål. Robinho fikk en stor sjanse etter en glimrende City-kontring regissert av Stephen Ireland og Craig Bellamy i det 18.minutt, men avslutningen gikk svakt rett på keeper. Hjemmelaget skapte lite i innledningen, det ble som regel med lange innkast og cornere som City-forsvaret hadde grei kontroll på.

Men etterhvert kom hjemmelaget mer og mer med, og det var ikke overraskende et lang innkast som førte til Stokes første store sjanse i kampens 28.minutt. Rory Delap kastet som vanlig, Ryan Shawcross tok ballen på hælen, men ballen havnet heldigvis rett i fanget på Joe Hart.

I det 37.minutt ble Stoke redusert til 10 mann da Rory Delap først felte Shaun Wright-Phillips, før han sparket ham mens han lå nede. Dommer Martin Atkinson trakk opp det røde kortet etter å ha konferert med sin assistent på den ene linjen. 

Shawcross fikk nok en god sjanse, denne gang etter en corner i det 43.minutt, men headingen gikk like til side for mål. Fem minutter på overtid tok Stoke ledelsen. James Beattie slo Wayne Bridge i en hodeduell etter et innlegg fra vår høyrekant og headet ballen forbi Joe Hart og i mål.

Andre omgang startet med at City-spillerne stort sett stod og trillet ballen til hverandre, mens Stoke lå kompakte bakover på banen. Robinho forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter, men ballen gikk et par meter til side for mål. Ti minutter ut i omgangen valgte Mark Hughes å sette inn Elano på bekostning av Pablo Zabaleta, og det første han gjorde var å pådra seg et gult kort før han hadde vært på banen ett minutt.

Stephen Ireland var nær en utliknig i det 64.minutt da han kastet seg inn på et innlegg fra Elano, men nådde akkurat ikke fram og hjemmelaget fikk avklart, mens Craig Bellamy skøyt høyt over fra god posisjon et par minutter senere. I det 70.minutt fikk Robinho stå helt alene på 16 meter, men også hans skuddforsøk gikk himmelhøyt over.

Craig Bellamy forsøkte seg fra 20 meter ti minutter før slutt, men ballen strøyk like over tverrliggeren, mens Micah Richards var centimetre fra å få foten på et innlegg fra Robinho et par minutter senere.

Dermed rodde hjemmelaget det hele i land mot et for dagen fantasiløst City-lag som gang på gang gikk seg fast i et solid Stoke-forsvar. Savnet av fysisk styrke på topp kom etterhvert klarere og klarere fram, kanskje kan en spiller som Roque Santa Cruz være løsningen i slike kamper som dette??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.