Manchester City – Wigan 1-0

Selv med en mann mindre på banen så å si hele andre omgang red vi av stormen og tok tre meget viktige poeng i dagens kamp mot Wigan.

{sidebar id=1}Richard Dunne måtte ta en tidlig dusj etter at han sparket etter en Wigan-spiller etter at begge hadde gått i bakken etter en tøff hodeduell, dommeren stod like ved og hadde ikke annet valg enn å trekke opp det røde kortet.

Med Stepehen Ireland ute med karantene valgte Mark Hughes å sette Pablo Zabaleta på midtbanen, Micah Richards gikk inn som høyreback, mens Nedum Onuoha tok plass i midtforsvaret. Wayne Bridge fikk sin debut i den lyseblå drakten, og både Robinho og Shaun Wright-Phillips hadde ristet av seg skader i tide og startet kampen.

Og SWP fikk en stor sjanse til å gi oss ledelsen allerede før to minutter var spilt, han lurte seg inn bak Wigan-forsvaret, men fra litt skrått hold fikk han ikke skikkelig touch på ballen som gikk i kroppen på keeper før Wigan fikk klarert.

Robinho burde gitt oss ledelsen i det 11.minutt da han ble nydelig frispilt av Elano, men alene med keeper satte satte han ballen til side for målet. Og samme Robinho kom ennå nærmere scoring i det 22.minutt da han nok en gang ble frispilt av Elano. Denne gangen vippet han ballen over en utrusende keeper, men Titus Bramble fikk klarert på målstreken. Og bare minuttet senere var Daniel Sturridge tur etter et flott innlegg fra SWP, men headingen hans fra kanten av fem meteren gikk like over.

Wigan skapte ikke stort framover i den første omgangen, Wilson Palacios prøvde seg med et skudd som gikk like utenfor i det 38.minutt og det var stort sett det hele. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, noe bortelaget så avgjort burde være mest fornøyd med.

Wigan startet andre omgang best, men det var likevel vi som tok ledelsen i det 53.minutt. Daniel Sturridge dro seg fint fri på vår høyreside. Innlegget hans ble klarert av Wigan-forsvaret, men bare ut til Pablo Zabaleta som satte inn sitt første mål i City-drakten fra 18-19 meters hold.

Bare minuttet etter ble vi redusert til 10 mann da Richard Dunne ble sendt i garderoben etter å ha sparket etter Amr Zaki. De to gikk opp i en hodeduell der Zaki helt tydelig brukte albuen. Begge gikk i bakken og en frustrert Dunne sparket etter Zaki. Desverre  like foran øynene på dommer Lee Mason som ikke hadde noe annet valg enn å vise ut Dunne.

Nå fulgte en periode der vi ble skikkelig trykkket bakover og Mark Hughes valgte å sette inn Javier Garrido på bekostning av Daniel sturridge i et forsøk på å demme opp for gjestenes offensiv. De kom nær en utlikning i det 63.minutt da Paul Scharner var høyest på en corner, men Elano stod ved stolpen og fikk avverget. Og fire minutter senere var det totalt kaos i City-forsvaret, også det etter en corner, men etter mye klabb og babb fikk vi til slutt avklart.

SWP  forsøkte seg med et langskudd som gikk like utenfor med 10 minutter igjen å spille, men det var Wigan som kjørte showet og vi hadde vår fulle hyre med å demme opp. Og at det ikke ble utliknig i det 84.minutt var iallefall ikke vår feil. Lee Cattermole vant en duell og headet i tverrliggeren, returen havnet hos Amr Zaki som utrolig nok headet over på åpent mål fra et par meters hold!.

To minutter fø slutt ropte bortelaget på straffe da Lee Cattermole gikk i bakken etter en duell med Pablo Zabaleta, men dommeren vinket spillet videre. City-spillerne sloss som løver de siste minuttene inkludert fire tilleggsminutter og kunne til slutt innkassere tre meget viktige poeng i en kamp der vi etterhvert gjorde ting veldig vanskelig for oss selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.