Blackburn – Manchester City 2-2

To sene scoringer, den siste nær fire minutter på overtid, sørget for at vi kunne ta med oss ett  fortjent poeng fra Ewood Park søndag ettermiddag

{sidebar id=1}Først reduserte innbytter Daniel Sturridge til 1-2 i det 88.minutt, før Robinho utliknet i det 94.minuttet. Før det hadde Benni McCarthy og Jason Roberts hadde gitt hjemmelaget en 2-0 ledelse, og de så ut til å ha full kontroll på kampen.

Mark Hughes gjorde en forandring i startoppstillingen i forhold til Hull-kampen. Nedum Onuoha kom inn i midtforsvaret i stedet for Micah Richards.

City åpnet friskt og Felipe Caicedo hadde nær gitt oss ledelsen allerede etter et par minutters spill da han kastet seg fram og fikk en tå på ballen etter en corner, men forsøket gikk like over. Noen minutter senere ropte City på straffe da Robinho ble lagt i bakken, men dommer Howard Webb vinket spillet videre. TV-bildene viser vel med all tydlighet at dommeren desverre tok feil. Og i det 11.minutt burde samme Robinho gitt oss ledelsen. Caicedo dro seg fri på vår venstreside, hans perfekte innlegg fant Robinho på bakre stolpe, men på omtrent blankt mål headet han like utenfor.

Blackburn kom etterhvert mer med, og det var de som skapte det lille som var av sjanser resten av omgangen dog uten at Joe Hart ble satt på de virkelig store prøvene. Ikke før på overtid da Benni McCarthy gav hjemmelaget ledelsen. Jason Roberts fikk et Brett Emerton innlegg i beina, dro av Richard Dunne før ballen havnet hos en helt umarkert McCarthy som enkelt satte ballen forbi Hart og i mål.

Emerton kunne doblet ledelsen i andre omgangs første minutt da han fikk stå helt alene på bakre stolpe etter rot i City-forsvaret, men skuddet gikk like over.

På motsatt side kom Shaun Wright-Phillips meget nær en utlikning da han headet i stolpen, mens Stephen Ireland hadde et skuddforsøk som gikk like utenfor. Robinho burde også fått mer ut av et da han dro seg fri på kanten av 16-meteren, men skuddet ble for svakt og gikk rett på keeper.

Så i det 84.minnutt trodde vel alle at Jason Roberts hadde punktert kampen da han helt uforstyrret fikk gå opp o heade ballen i mål fra 5-6 meter etter en tellefeil i City-forsvaret.

Men innbytter Daniel Sturrridge ville det annerledes. Først reduserte han til 2-1 i det 88.minutt. Andre Ooijer i Blackburn-forsvaret headet ballen rett i beina på sturridge som takket og bukket og dunket ballen i mål fra 15-16 meter.

Så godt og vel tre minutter på overtid vant Sturridge ballen høyt oppe i banen. Han dro av et par Blackburn-spillere før han fant en helt umarkert Robinho med en utsøkt pasning. Alene med keeper var Robinho sikkerheten selv og trillet ballen kontrollert i mål til ellevill jubel hos alle City-fans bak målet.

Dermed sikret vi oss et velfortjent poeng i en kamp der spillerne viste fightervilje på en dag det ikke stemte helt spillemessig mot et godt organisert hjemmelag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.