West Bromwich – Manchester City 2-1

Det brenner et blått lys for Mark Hughes og City står med begge beina i nedryksstriden etter at vi tapte 2-1 for bunnlaget West Bromwich søndag ettermiddag.

{sidebar id=1}Begge hjemmelagets mål kom etter svakt forsvarsspill, mens Felipe Caicedo hælsparket inn Citys utlikning.

Som ventet ble det flere forandringer i forhold til torsdagens kamp mot Racing Santander. Joe Hart var i mål igjen i stedet for Kasper Schmeichel, Michael Ball erstattet Javier Garrido, Shaun wright-Phillips, Stephen Ireland og Vincent Kompany var alle tilbake på midtbanen, mens Benjani overraskende var tilbake på topp. Det var ventet at han ville være ute en måned med en hamstring-skade. Robinho derimot ble ikke klar, mens unggutten Adam Clayton fikk en plass på benken.

Etter en rotete innleding var det vi som produserte det første skuddet på mål etter 7 minutters spill da Vincent Kompany forserte framover før han sendte i vei et skudd fra 18-19 meter som gikk rett på keeper. Stephen Ireland forsøkte å spille fri Darius Vassell etter et kvarters spill, men pasningen ble litt for unøyaktog og Scott Carson i hjemmelagets mål fikk avklart. Shaun Wright-Phillisp fikk en stor sjanse i det 21.minutt. Benjani vant ballen høyt på banen, sendte videre til Vassell som forserte noen meter før han fant SWP på kanten av 16-meteren. Skuddet var meget godt, men keeper fikk en hånd på ballen og slått den til corner.

Robert Koren fikk en god sjanse for hjemmelaget i det 26.minutt da han fikk stå helt alene på vær høyresiden, men han brukte litt for lang tid på å avslutningen slik at Pablo Zabaleta fikk kastet seg inn og blokkert til corner.  Og etter halvtimen smalt ballen i stolpen bak Joe Hart etter at Roman Bednar avsluttet en WBA-kontring. Og et par minutter senere var Bednar høyest på en corner, men City fikk avverget på streken. På motsatt side fikk Gelson Fernades en stor mulighet til å gi oss ledelsen da han fikk ballen i beina på 15-16 meter, men skuddet gikk rett på keeper. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 etter en omgang der det var lett og se at det var to lag helt blottet for selvtillitt som møttes.

SWP fikk en ny stor sjanse til å gi oss ledelsen i det 53.minutt. Zabaleta ble spilt fri på vår høyrekant, han la inn til SWP som smelte til rett på keeper fra 10-11 meters hold. Fem minutter senere måtte Benjani kaste inn håndkleet etter nok en gang å ha slått opp strekkskaden sin, inn kom Felipe Caicedo. Minuttet etter tiltet det igjen for Richard Dunne, men heldigvis klarte ikke Bednar å utnytte tabben og skuddet gikk et par meter til side for mål. Caicedo prøvde seg med et skudd litt senere, men keeper hadde små problemer med å redde forsøket fra 16 meter.

I det 69.minutt var det klart for 1-0 til hjemmelaget. Målscorer Luke Moore, nær sagt selvsagt hans første mål i WBA-drakt etter overgangen fra Aston Villa. Målet kom på en kontring etter en av mange svært dårlig slåtte City-cornere. WBA satte fart framover, Moore ble spilt fri og alene med Joe Hart var han iskald og satte ballen kontrollert i mål.

Etter 84 minutter fikk Caicedo endelig vist litt av sin klasse. Han fikk ballen på straffemerket etter et langt innkast. Med ryggen mot mål, hælsparken han ballen i mål via stolpen. En lekker scoring!!.

Like ette var innbytter Craig Beattie nære på å gi hjemmelaget ledelsen igjen, men denne gang gikk skuddet like til side for mål. På motsatt side kom Ireland nære, men innlegget fra Vassell ble desverre litt for unøyaktig, slik at hjemmelaget fikk klarert.

Så som mot Everton ble kampen avgjort to minutter på overtid. Og som den gang, så var City-forvaret forferdelig sløvt. Roman Bednar fikk gå opp helt alene mellom to City-forvarer og headet innlegget enkelt i mål bak en Joe Hart på halvdistanse.

Dermed ser det ut til at sesongen blir en kamp for å overleve og ikke en kamp om Champions League plass som mange hadde håpet på da våre rike arabere kom på banen i starten av sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.